Dette er dine 3 viktigste forsikringer

Å ha gode forsikringer er svært viktig uansett livssituasjon. Men hvilke forsikringer som er viktigst vil forandre seg gjennom livet. Her får du en oversikt over hvilke du bør prioritere aller mest.

Har du nettopp flyttet hjemmefra? Eller venter du og kjæresten barn for første gang? Kanskje du har vært en del av arbeidslivet i mange år, og nyter fritiden på hytta? Ulike livsfaser betyr ulikt behov for forsikringer.

Forsikring for studenten

Det er en kjent sak at økonomien ofte er stram i studenttilværelsen. Men du bør likevel ha forsikringene i orden. Har du for eksempel råd til en ny laptop ved tyveri?

Noe av det første du bør skaffe er en reiseforsikring. Da er du dekket så fort du forlater hjemmet, selv på en snartur til butikken. Reiseforsikringen dekker sykdom, ulykker, forsinkelser, avbrutt reise og tapt reisegods på reiser opptil 60 dager. Skal du derfor på utveksling en lengre periode, bør du utvide antall reisedager hos forsikringsselskapet.

Kanskje er du fortsatt dekket av foreldrene dine. Har de reiseforsikring, hos for eksempel Instabank, gjelder den for deg frem du fyller 20 år.

Også innboforsikringen deres gjelder for deg. Men har du meldt adresseendring i folkeregisteret, må du imidlertid tegne din egen.

Innboforsikring dekker rettshjelp for deg som privatperson, og sikrer erstatning ved skade på innbo og løsøre. Eiendelene dine er med andre ord sikret mot alt fra brann- og vannskade til tyveri.

Med ulykkesforsikring er du igjen dekket av foreldrene dine, dersom de har barneforsikring hos Instabank Forsikring. Denne varer frem til du har fylt 26 år, og dekker behandlingsutgifter. Forsikringen har dessuten invaliditet- og dødsfallsdekning etter ulykke.

Les mer: Slik kan du spare penger på forsikringene dine

Forsikring for barnefamilien

For deg med familie og hus er noen forsikringer viktigere enn andre. La oss derfor starte med den som kanskje betyr mest, nemlig barneforsikring.

Skulle barnet ditt skade seg eller bli sykt, vil barneforsikringen være til stor hjelp. Den gjelder både for egne barn og dem du er verge for, og varer frem til barnet er fylt 26 år. Da får du dekket utgifter til behandling ved ulykker og medisinsk invaliditet ved sykdom eller ulykke. Du får også erstatning ved dødsfall.

Det er mulig å betale litt ekstra for at forsikringen skal dekke arbeidsuførhet, kritiske sykdommer, tilpasning av bolig, utvidet hjelpestønad og dagpenger ved sykehusopphold.

Å investere i en husforsikring anbefales på det sterkeste. Her er hjemmet sikret, uansett om dere bor i hus, tomannsbolig eller rekkehus.

En husforsikring dekker skader på hjemmet – enten det er på selve bygningen eller i hagen, på gjerdet eller flaggstangen. Brann, lynnedslag, naturskader og hærverk er noen av skadene som dekkes.

Nå som barn og hjem er forsikret, gjenstår det å forsikre det du eier. Innboforsikring sikrer som nevnt erstatning ved skade på innbo og løsøre. Men i tillegg til eiendelene du har inne i hjemmet, dekkes også løst tilbehør til motorkjøretøy, båt og tilhenger – så lenge dette blir oppbevart i en privat garasje.

Ønsker du ekstra beskyttelse av innbo og løsøre i bil, båt og campingvogn? Innboforsikring Super dekker skader på inntil 100 000 kroner dersom du befinner deg i Norden.

Forsikring for hytteeieren

Uansett om du bruker dine velfortjente feriedager hjemme eller på hytta: Ikke glem å sikre deg mot uhell.

En hytteforsikring dekker alt fra små krypinn til luksuriøse feriehus. Møbler, elektronikk og annet innbo gjør at feriestedet sannsynligvis er mer verdt enn du tror.

En standard hytteforsikring dekker blant annet:

  • skader i forbindelse med brann, eksplosjon og nedsoting
  • lynnedslag og elektriske fenomen
  • naturskade, vann- og annen væskeskade ved brudd på rørledning eller fra terreng
  • hærverk
  • annen plutselig og uforutsett skade på bygning
  • rettshjelp

Turen til hytta inneholder alltid en transportetappe, og den går som oftest på veien i bil. Bruker du mye tid på fire hjul er det naturlig med bilforsikring. Her er det en del valgmuligheter, så finn ut hva som passer ditt behov.

  • Ansvarsforsikring: Denne er lovpålagt, og dekker skade på personer, bygninger, gjenstander og andres kjøretøy.
  • Delkasko: Dekker skade på eller tap av bilen som følge av brann, eksplosjon, tyveri, hærverk og skade på bilens glassruter. Den dekker også redning/veihjelp i Europa. Fastmontert utstyr dekkes med inntil 10 000 kroner.
  • Kasko: Samme dekning som delkasko, men i tillegg dekkes skade/tap grunnet kollisjon, utforkjøring, velt eller hærverk.
  • Superkasko: Dekker det samme som kasko, og i tillegg får du ny bil hvis bilen blir totalskadet før den er 3 år gammel og har kjørt 60 000 kilometer. Er den eldre og har kjørt lengre, får du inntil 15 prosent erstatningsbeløp.

Nyter du både hverdagene og hytteturene med en følgesvenn på fire ben? Hunder og katter har en tendens til å gjøre uforutsette ting, som å spise noe de ikke burde eller dra på rømmen.

En hunde- eller katteforsikring dekker død, forsvinning og avlivning. Det er også mulig å utvide forsikringen til å gjelde kostnader ved undersøkelse og behandling hos veterinær.

Er du på jakt etter gode forsikringer? Les mer her.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.