Investerte i påbygging: Slik økte de taksten med 700 000

Instabank har hjulpet flere kunder som av ulike grunner har fått behov for litt ekstra finansiering, eller som ville ta opp et lån for å gjøre et kupp eller investere. Vi har fått historiene til flere av dem.

Taksten steg med 700.000 kroner

Et ektepar fra Oslo-området forteller om en svært positiv opplevelse. De trengte et kortsiktig lån for å bygge på huset før salg og sendte inn en søknad  til oss.

– Instabank svarte raskt på søknaden vår, og etter en enkel dokumenterings- og signeringsprosess, fikk vi raskt utbetalt lånet, forteller ekteparet.

Lånet kan vise seg å bli en lukrativ affære.

– Vi har ferdigstilt huset og lagt det ut for salg. Taksten er 700.000 kroner høyere enn før oppussingen. Så nå innfrir vi snart lånet. Takk for hjelpen, Instabank!

Tilbyr fleksibel nedbetaling

Banksjef Robert Berg omtaler Instabank som Norges «mest fleksible bank».

– Vi ønsker å yte markedets beste service overfor kundene, noe som blant annet gjenspeiler seg i åpningstidene våre. Fra mandag til fredag er banken åpen fra 07.00 til 20.00, og vi er til og med åpne på lørdager og søndager, fortsetter Berg.

Et annet eksempel vårt fleksible lån. Her får kundene en egen lånekonto hos oss hvor de selv velger hvor mye de vil ta ut og låne, samt hvor mye de vil betale ned på lånet hver måned utover minimumsbeøpet.

– Ettersom man til enhver tid kan justere nedbetalingeng kun betale et minimumsbeløp når ønskelig, er et fleksibelt lån en perfekt løsning for mange kunder, forklarer Berg.

Han forklarer videre at med et fleksibelt lån kan den delen av lånerammen du ikke trenger umiddelbart, bare bli stående på din lånekonto hos Instabank. Beløpet blir da stående tilgjengelig for deg i nettbanken som en ubenyttet kreditt – på dette beløpet betaler du naturligvis ikke renter.

Les mer om fordelene med fleksibelt lån

Så lett kutter man gjeld

Hvilke økonomiske grep råder du kundene til å gjøre nå?

– Mange norske husstander sliter med tyngende kredittkortgjeld på denne tiden av året. Kanskje ikke så rart når de aller fleste tradisjonelle kedittkortene har en effektiv rente på over 25 prosent årlig. Et godt råd kan være å samle kredittkortgjeld i ett lån i stedet for å ha småkreditter hos forskjellige aktører, sier Berg, og legger til at man da kutter unødvendige utgifter på to måter:

Ved å refinansiere smålånene dine og samle dem til ett lån, får du gjerne en vesentlig lavere rente samt at du unngår flere termingebyrer. På den måten kan du spare mye penger, avslutter Berg.

Her kan du lese mer om hvorfor det kan være lurt å refinansiere

Låneeksempel: Nominell rente 9,20 %, effektiv rente 10,97 %, 175 000 kr, o/5 år, kostnad: 50 371 kr, totalt: 225 371 kr.

*Blogginnlegget bygger på en faktisk kundehistorie, men på grunn av personvern er navn og enkelte detaljer utelatt. Bilde: Shutterstock.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.