Fin stue

Lyst til å pusse opp? Her er årets interiørtrender

Nordmenn elsker å pusse opp, og når et nytt år frister med blanke ark, blir gulv, vegger og tak både lerret og lekeplass. Har du et forsett om å endelig gjøre det litt kjipe rommet stilig? Eller det stilige rommet enda stiligere? La deg inspirere av årets trender!

Uansett om du vil svinge malerpenselen, bytte ut de litt frynsete møblene eller bare piffe opp med en ny pute eller fem, er det lurt å være oppdatert på hva som rører seg i trendbildet. Bente Gabrielsen Mesinele er leder for trend, utvikling og design i Skeidar, og har jobbet med produktutvikling og design i tre tiår. Nå gir hun oss overblikket vi trenger for å lykkes med oppgraderingen av hjemmet.

– Man behøver ikke å bytte alt selv om trendene er skiftende, men rommene dine kan lett fornyes ved å bytte ut f.eks. tepper, lamper og gardiner. Til våren ønsker man gjerne lettere og lysere tekstiler i stuen og på soverommet, forteller hun.

«Redesign history»

Den første interiørtrenden hun vil trekke frem for 2019, er en glamorøs stilretning med inspirasjon fra Art Deco på 1920-tallet, redesignet i Amerika på 1960-tallet og nå igjen omgjort til å passe inn i vår tidsepoke. Veluren er sterkt til stede både på møbler, tekstiler, lamper og småmøbler.

– Viskosetepper er et must! Sett gjerne småbord i gull og marmor sammen i stedet for det tradisjonelle sofabordet, sier Gabrielsen Mesinele.

Hun kan fortelle at denne interiørstilen for tiden er en av hennes personlige favoritter.

– Den gir en skikkelig hotellfølelse, og vil nok prege mange norske hjem i 2019. Den store forskjellen fra 2018 er at den mørke og moderne stilen nå fremstår lysere, først og fremst gjennom at den styles med lysere elementer, sier hun.

Foto: Skeidar

Slik får du stilen:

  • Materialer som glass, krystall, velur, metaller. Bruker du tre, er det gjerne sortlakkert.
  • Dekoren er ornamental, både grafiske og organiske former blandes sammen. Rosa-toner dominerer, sammen med turkis og nougat-nyanser.
  • Tekstiler i velur – enten ensfarget med eller uten frynser, velur med print eller velur med broderi.

Søk om handlekonto hos Skeidar

Norsk design er in

Det lyse og nordiske er en stil nordmenn har trykket til sitt bryst, og Gabrielsen Mesinele tror vi kommer til å se mye av denne også i 2019, men vi vil se at de typisk kjølige gråtonene nå byttes ut med varmere naturtoner.

– Denne stilen er svært godt likt i Norge, og nå begynner den å bli populær også ute i verden. Norsk design er in! Her har trenden gått i motsatt retning i år, og den lyse og moderne stilen fremstår mørkere enn i 2018, da sort, mørk, grønt og en mørk rust blandes inn sammen med det lyse, forklarer hun.

Slik får du stilen:

  • Materialer: Ull, lin, stentyper, lyst treverk, filt, terrazzo og bomullsvelur.
  • Grønn- og rusttoner sammen med nude, hvitt, sort og grått skaper spenning inn til de lyse tresortene.
  • Dekorelementer i metall og keramikk er ledende, men grått og blankt glass er lov!

Stilen som aldri går av moten

Dersom man velger å holde seg til en mer tidløs stil, vil dette aldri gå av moten. Det som da er viktig, forklarer interiørarkitekten, er å fornye rommet med blant annet tidsriktige tekstiler, tepper, lamper og dekorelementer:

– Tør du også å male rommet i en spennende og riktig fargetone eller en vegg, om det så skulle være, er du dermed med på sesongens trend!

Trendy stilmiks

Trendeksperten kan også fortelle at det å blande stiler er riktigere enn noen gang. Blandingen kan være det som kalles en Boho-look, hvor det er bæredyktige materialer og håndlagde dekorasjonsgjenstander som for eksempel flettede kurver og lampeskjermer.

– Naturen står i sentrum, men det er heller ikke feil å ha en enkel sofa i velur og et bord med marmorplate sammen med et marokkansk-inspirert teppe, sier Gabrielsen Mesinele, som mener nordmenn er blitt modigere:

– Det gleder meg at stadig flere nordmenn tør å blande farger, materialer og stilarter, og jeg er sikker på at vi vil se enda mer av dette i tiden som kommer. Enda flere vil innse at det går an å kombinere vidt forskjellige uttrykk, og mørke farger med lyse, sier Gabrielsen Mesinele.

Slik får du stilen:

  • Kombiner både mørkt og lyst – gammelt og nytt.
  • Eksperimenter med kombinasjoner av mønstringer, dekor og detaljer. Lag din egen crossover!

Gabrielsen Mesinele avslutter med et siste tips:

– Tør å gjøre noe annet enn det naboen gjør. Selv om du lar deg inspirere av interiørtrendene, er det viktig at du finner din egen vri – og har tro på den!

Finansiere oppussing? Bruk akkurat det du trenger med fleksibelt lån

Låneeksempel: Effektiv rente 15,29%, 65 000 kr, o/5 år, kostnad: 26 739 kr, totalt: 91 739 kr.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.