Ny type lån kan bli til drømmeinvestering

Pusser du opp eller kjøper hytte på riktig tidspunkt kan du ende opp med å gjøre et scoop – og mange er ikke klar over hvilke muligheter de sitter på. En ny type lån med sikkerhet kan nemlig gi deg trygge rammer for en smart investering.   

Har du sett deg ut et hytte- eller oppussingsprosjekt du tror kan bli lønnsomt på sikt, men kvier deg for å ta opp forbrukslån? Dersom du eier bolig og har kontroll på økonomien, kan et lån med sikkerhet være en døråpner for investeringslystne, mener Robert Berg, administrerende direktør i digitalbanken Instabank.

– Vi vet at det kan være tidkrevende og vanskelig å endre på boliglånet, samtidig som mange vil unngå forbrukslån. Derfor har vi introdusert ett nytt enkelt  lån med lavere rente enn kredittkort og forbrukslån som kan åpne mange muligheter for dem som allerede eier bolig, sier Berg.

En hytte kan bli lønnsom på flere måter

Viser du litt kløkt, finnes det nemlig mange investeringsmuligheter som kan skape verdi både nå og på lengre sikt. Investerer du for eksempel i en hytte, er sjansene gode for at verdien enten vil holde seg eller øke i årene som kommer.

  • Fra 2010 til 2019 økte den gjennomsnittlige omsetningssummen for fritidseiendom i Norge med 47 prosent.
  • Mange hyttekommuner opplever i tillegg sterk vekst i markedet.

Kilde: SSB.

En hytte kan i tillegg bidra til å kutte utgifter som ellers ville gått med til dyre hotell og reiseutgifter – samtidig som det er en investering i din egen hverdag: Du får et sted du kan senke pulsen og samle energi.

Søk om lån med fra kun 3,99 prosent rente

Mange har mye kapital skjult i egen bolig

Flere andre investeringer kan også ende opp med å bli lønnsomme på ulike måter: Verdifallet på mange båttyper er minimalt, og et nyoppusset rom vil mest sannsynlig heve boligens verdi. Har du de rette forutsetningene, trenger det ikke være noen stor risiko knyttet til det å ta opp et lån heller, forteller Berg.

– Mange tenker kanskje at et lån med sikkerhet må brukes til et bestemt formål, og at det kun er forbeholdt enkelte personer. Sånn er det ikke. Tar du opp et lån med sikkerhet i egen bolig hos Instabank, kan du få langt bedre betingelser enn du ville fått ellers – og du får friheten til å realisere planer du har tenkt mye på. Det er heller ikke et problem i forhold til eksisterende boliglån da Instabank kun legger et 2. prioritets lån bak det lånet du måtte ha på boligen fra før. Altså enkelt og raskt. Det påvirker heller ikke renten eller øvrige betingelser på eksisterende boliglån negativt.

Les mer om lån fra Instabank

Sikkerhet i eiendom gir gunstige betingelser

Søker du om lån med sikkerhet hos Instabank, er sannsynligheten stor for at du får utbetalt det beløpet du ønsker. Grunnen er at du da kan vise til sikkerhet i boligen din.

– Når du stiller med fast eiendom som sikkerhet gir det deg både lavere rente og fleksible lånebetingelser, avslutter Berg

Dette er et lån med sikkerhet fra Instabank:

Lånebeløp: Fra 100 000 – 1 500 000 kr
Nedbetalingstid: Inntil 30 år
Rente: fra 3,99 % – 10,99 %
(settes individuelt når vi behandler søknaden din)
Tinglysning: 540 kr for selveier og 440 kr for borettsandel
Termingebyr: 50 kr
Etableringsgebyr: Avhenger av lånebehovet ditt og utgjør mellom 1 og 3 % av lånebeløpet (min 1000 kr til maks 45 000 kr)

Kriterier for å få et lån med sikkerhet

  • Du må eie en bolig.
  • Du kan betjene lånet.
  • Du har ingen betalingsanmerkninger.
  • Er du gift og pantsetter fellesboligen, må ektefelle samtykke til pantsettelsen.

Låneeksempel:
Nominell rente 6,7 %, effektiv rente 7,5 %, 610.000 kr, o/23 år, kostnad: 645 577 kr, totalt: 1 255 577 kr.

Instabank tilbyr en heldigital og enkel prosess sammenlignet med et ordinært boliglån. Når du sender inn en søknad, får banken informasjon om boligen din fra offentlige register.
Instabank kan dermed raskt beregne om du kan låne mer på boligen, og eventuelt hvor mye.

Søk om lån med sikkerhet her

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.