Oppdag Norge på hjul – bobil-, bil- og MC-ferier

Norge er et perfekt land å utforske på hjul, enten det er snakk om bobil, bil eller MC. Du kan reise akkurat dit du vil fra sør til nord, øst til vest.

Det beste av alt er at du kan fortsette utforskningen neste ferie – med eget kjøretøy du aldri å bekymre deg for hvordan du skal få tiden til å gå i helger og ferier.

Flotte bilferier og bobilferier i Norge

Bobilferie gir deg enestående frihet til å kjøre akkurat der du har lyst til, enten du leter etter livlige campingplasser med moro for barna eller flotte turløyper i fjellet.

Du kan reise vekk kun en helg eller bruke flere uker på å kjøre Norge på kryss og tvers.

I teorien kan du overnatte hvor som helst med bobilen, men du bør ta hensyn til skilting. Du må også ha eiers tillatelse om du parkerer på privat eiendom.

Det finnes mange rasteplasser langs veiene, og du kan benytte deg av disse i opptil ett døgn.

Det finnes også egne dedikerte parkering som er forbeholdt bobiler. Her har du mulighet for strøm og fylling av vann, noen har også dusj/WC anlegg.

De mest populære er bla. Lillesand bobilparkering, Risør Bobilparkering og Korten Bobilparkering i Tønsberg. Nettstedet bobilplassen.no gir deg en fin oversikt.

Du trenger imidlertid ikke bobil for å reise på bilferie i Norge. Du kommer langt med å bruke bilen din! Det er bare å pakke teltet i bagasjerommet eller legge ruten innom en av de mange hyttene i landet vårt.

Du kan for eksempel sette opp en skiboks på taket for å pakke med deg klær og utstyr, uten at det opptar for mye plass i bagasjerommet. Har du stor nok bil, kan du legge ned baksetene og sove der om natten.

Flotte MC-ferier i Norge

Her i Norge er vi så heldige at vi har mange flotte veier og løyper for deg som vil oppleve Norge på MC. Nasjonale turistveier er et selvsagt valg, men det finnes mange andre skjulte perler å utforske.

Svingete veier med spektakulær natur er morsomme å kjøre på, og du kan finne flotte severdigheter langs ruten.

Her får du noen gode forslag til spennende MC-ferier i Norge:

Telemarksrunden: Her får du alt fra høye fjelltopper ved Hardangervidda til langstrakte, øde skogsområder. Du kan ta et stopp i Rjukan når du vil strekke på beina for å besøke lokale attraksjoner eller spise på restauranter.

Egersundområdet: MC-turer på Sørlandet er et flott valg som deg som vil ha bademuligheter med vidstrakte strender.

Legg ruten langs Jæren, Egersund og Arendal for å oppleve vekslende natur og veier som er gøye å kjøre.

Vestlandet: Det finnes mange flotte naturattraksjoner å utforske på Vestlandet. Veiene kan være bratte og svingene, noe som bare er moro når du kjører MC.

Vi anbefaler at du besøker Folgefonna for å utforske isbreer, og Geirangerfjorden for flotte naturopplevelser.

Hvordan finansiere bobil, bil og MC

Fordelen ved å investere i bobil, MC og ny bil for å utforske Norge er at du kan nyte godt av kjøpet ditt over lang tid.

Det er ikke bare en engangsinvestering som du ikke får tilbake som ved hotell- og flybilletter – du kan feriere på hjul i mange år fremover og få mange flotte opplevelser.

Det finnes to alternativer for deg som trenger finansiering: lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet.

Vi anbefaler at du bruker god tid på å finne en lånetilbyder med gode renter og betingelser, slik som for eksempel Instabank.

Der kan du låne opptil 7,5 millioner med sikkerhet i boligen din og få renter som er vesentlig lavere enn et forbrukslån.

Du slipper også å kontakte banken der du har et boliglån du har fra før, fordi boliglånet i Instabank tar et nytt pant som kommer i tillegg til det du har fra før.

Det andre alternativet er å søke om et usikret bobillån eller MC-lån. Med et slikt lån får du en heldigital prosess, og pengene utbetales før du skal kjøpe bobilen eller MCen.

Låneeksempel
Nom.rente 5,7%. Eff.rente 6,32%, 800.000, o/24 år, kostnad: 732.049, Totalt: 1.532.049

Gode tips til bilferie og bobilferie

Vi anbefaler at du bruker god tid på pakking og planlegging for å få en vellykket tur. Skriv gjerne opp en liste over alt du må ha med deg som grill, underholdning og gode klær for ethvert vær.

Det lønner seg å ikke pakke for mye heller. Da kan det være vanskelig å finne frem til det du trenger, og du mister dyrbar oppbevaringsplass.

Du bør passe på at du har riktig førerkort til bobilen. Du bør også være sikker på at kjøretøyet er i god stand. Ta gjerne en service eller sjekk før du drar av sted.

Det er kjedelig med bobiler og biler som stopper opp og saboterer hele ferien. Når du har fått alt dette på plass, er det bare å ønske deg en riktig god tur!

Låneeksempel
Nom.rente 5,7%. Eff.rente 6,32%, 800.000, o/24 år, kostnad: 732.049, Totalt: 1.532.049

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.