På ferie med små barn? Her er 3 reisetips

Er du blant dem som kvier seg for å ta med smårollingene på tur til utlandet, fordi du tror det blir mer stress enn stas? Fortvil ikke. Det kryr nemlig av barnevennlige destinasjoner, og Beatriz Rivera gir deg de tre beste.

Kreta: Sol og strand for barn i alle aldre

Langgrunne strender, koselige restauranter, hyggelige folk og aktiviteter på land og i vann. Kreta er det mest populære reisemålet for norske familier, og Riveras første tips til dere som søker en solrik familieferie.

– Platanias og Agia Marina har Kretas lengste strender, men også flust av aktiviteter å by på. Ta med de minste på tivoli, kjør firehjulinger med de litt eldre og avslutt dagen med en runde minigolf, sier Rivera, som er PR- og kommunikasjonsansvarlig i Apollo.

Den greske øya tilbyr leiligheter og hoteller i alle størrelser: Fra enkle toroms til «all inclusive»-hoteller, der måltider er inkludert og aktiviteter arrangeres daglig.

– Når vi reiser med barn tar vi gjerne med rutiner hjemmefra, spesielt når det kommer til frokost og kveldsmat. Mange familier gjør derfor lurt i å leie en leilighet med flere soverom, eget kjøkken og balkong, forteller Rivera.

Les mer: 5 gode weekendturer på budsjett

London: For byferie med full timeplan

Hyppige flyavganger og kort reisevei gjør London til et svært populært reisemål for oss nordmenn. Den britiske hovedstaden er blant Europas største byer – og en destinasjon som fortjener besøk også av deg med små barn.

– London er et veldig undervurdert reisemål for barnefamilier. Her har dere store parker, innholdsrike lekeplasser og endeløse muligheter for underholdning, sier Rivera.

Regent’s og Hyde Park passer utmerket når dere vil mate ender eller ha piknik under trærne. Flere dyr finner du i London Zoo, hvor barna kan hilse på alt fra løver og pingviner til taranteller.

Tivoliattraksjoner, kinoer, et stort miniland og titusener av byggeklosser gjør også Legoland i Windsor til et drømmested for barna. Men ikke glem at London er en kulturby, med museer, teatre og temaparker. Musikalen The Lion King og dukketeatret Little Angel Theatre vil glede både store og små.

– For filmelskerne vil temaparkene Shrek Adventures og The Making of Harry Potter være midt i blinken, forteller Rivera.

En Londonferie er heller ikke komplett uten shopping. Barna vil elske Disneybutikken og verdens største lekebutikk, Hamleys. Timene går fort på vandring gjennom leketøysuniversene.

Trenger du finansiering til ferieturen? Les mer om ferielån fra Instabank

Dubai: Det eksotiske valget

En ferietur til De forente arabiske emirater er neppe det første du tenker når vi sier familieferie, men visste du at flyturen hit ikke er lenger enn til Gran Canaria? Byen som streber etter å bli best i alt er et paradis også for barna – og du kan bli blant de første til å oppdage akkurat det.

I Dubai får dere hvite strender, store shoppingmuligheter og et bredt spekter av aktiviteter. Og dere må ikke reise hjem før dere har opplevd Persiagulfen og badelandet Wild Wadi Waterpark.

De litt eldre barna vil elske Dubais fornøyelsesparker. IMG World of Adventures er verdens største innendørs fornøyelsespark, og består av 140 000 kvadratmeter med karuseller og berg- og dalbaner. En annen gigant er Dubai Park, med Legoland, Motiongate og Bollywood som noen av temaene.

– Dubai er blitt en familiedestinasjon. Dessuten er du garantert sol og varme når du reiser hit, uansett årstid. Skulle du likevel savne litt vinter, bør du ta turen til Ski Dubai – et innendørs alpinanlegg med fem nedfarter, sier Rivera.

Men du! Ferieturen til Dubai krever at alle har to vaksiner. 1) Mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt (dTP-IPV). 2) Hepatitt A. Sistnevnte krever at barnet er minst 12 måneder.

Les mer: Få økonomitips før ferieturen

Reisetips for ferietur med barn:

 • Skaff pass til barna – også til de aller minste.
 • Sjekk om barnet er inkludert i reiseforsikringen.
 • Husk å vaksinere barnet før langtur, men vær klar over at noen vaksiner ikke kan tas før barnet er 9-12 måneder.

Reisetips for flytur med barn:

 • Bestill et ekstra flysete om økonomien tillater det. Da slipper du å sitte med barnet i fanget på lange flyturer. Sjansen er også større for at barnet holder seg rolig. Du kan også spørre de ansatte på flyet om det er noen ledige seter. Er du heldig får barnet en egen plass – uten ekstra kostnad.
 • Pakk ekstra bleier og skift på lange flyturer.
 • La barna ta med egen sekk med leker, tegnesaker, nettbrett og oppgavehefter.
 • Spør om krybbe på flyet når du reiser med baby.

Reisetips for solferie med barn:

 • Husk solhatt, solbriller og solkrem med solfaktor 50.
 • Hold barna i skyggen så ofte som mulig, i tillegg til å smøre dem med solkrem hver time.
 • Ta med reisevogn i stedet for barnevogn.
 • Bruk soltelt fremfor parasoll – det skjermer langt bedre.
 • Beskytt barnet mot insekter, med myggnetting til barnevognen.

Skal du på ferie med små barn? Reiseforsikring dekker hele familien.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.