Sommerferie i Norge – opplevelser på lavbudsjett med og uten barn

Er du på jakt etter en billig, men morsom sommerferie i Norge? Her viser vi deg hvordan du kan få mange flotte opplevelser på lavbudsjett med og uten barn. Dere trenger ikke å blakke dere for å få mange gode ferieminner.

Bestill ferien tidlig

Vi anbefaler å bestille ferien tidlig for å spare penger på overnatting, samt slå kloa i de aller billigste buss-, fly- og ferjebillettene. Det kan være vanskeligere å finne rimelige løsninger om du venter til siste liten, ettersom gode og billige alternativer fort blir utsolgt. En annen fordel ved å bestille tidlig er at du har god tid til planlegging for å være sikker på at du får så gode opplevelser som mulig på lavbudsjett.

Hvis du ikke har midler til å bestille overnatting og kjøpe billetter før feriepengene kommer i juni eller du må spare opp først, kan en god løsning være å betale med kredittkort. Det kan ellers bli dyrt å vente til feriepengene kommer. Plutselig er alle de rimelige løsningene oppbestilt, og du ender opp med å betale mer. Du bør velge kort med omhu for å være sikker på at du får lave renter, for eksempel Instapay Mastercard.

Leie eller bytte hus

Leie hus er en billig og sparsom ferie, samtidig som dere kan bo behagelig og bekvemt. Reis gjerne flere sammen for å spare penger og kutte utgiftene. Tenk godt over hvor i landet du velger å leie hus. Du kan nemlig benytte huset som en base mens dere utforsker området rundt, noe som er spesielt praktisk om du skal ha med deg bilen. Hvis ikke du har eget kjøretøy, bør du velge et område med godt kollektivtilbud.

Det blir stadig mer populært å bytte hus i sommerferien. Dette er en spennende løsning for deg som vil ha en Norgesferie på lavbudsjett. Det finnes flere sider hvor du kan registrere deg og finne andre som også er interessert i boligbytte, for eksempel HomeLink Norge. Du kan også spørre venner og familie som bor i andre deler av landet om de har lyst å bytte hus en uke eller to med deg.

Teltturer i Norge

Norge er rik på norsk natur som er nesten helt gratis å oppleve – du trenger kun penger til utstyr. Gjenbruk er en sparsommelig løsning for deg som vil dra på fjellturer og teltturer, men mangler turutstyr. Ta gjerne en titt på Finn.no for å se hva du kan finne. Du kan også spørre venner og familier om de har noe utstyr du kan låne.

Det fine med teltturer er at du styrer selv hvor lenge du vil være vekke og hvor langt du vil dra. I Norge er vi heldige og har vakker natur omtrent utenfor dørstokken. Du trenger derfor ikke å dra langt av sted – med mindre du har lyst til å utforske Norge med telt på ryggen.

 

Fjellturer i Norge

Sommeren 2020 ble tilbragt hjemme i Norge og for mange var dette anledning til å dra på fjelltur for aller første gang. Norge har så mange fine fjell å by på og har turer som passer for alle i alle aldre. En tur i fjellet med barn er en fantastisk måte for barn å bevege seg på og opplevelsene står i fleng. En liten bekk du må hoppe over, klarte opp et lite bratt heng, hoppe over steiner og ikke minst; spise en god niste sammen med familien når målet er nådd. En fjelltur om sommeren, spesielt en dagstur, krever heller ikke mye utstyr og er billig i så måte. Et par gode terrrengsko eller fjellsko (det viktigste er at sålen er litt hardere slik at man ikke kjenner steiner og røtter), en dagstursekk og en vindtett jakke. DNT og ut.no har mange tips til flotte turer alene, med venner eller med familien.

Camping og billige pensjonat

Campingturer er kjempegøy for barnefamilier. Du kan få mange gode opplevelser på lavbudsjett – barn pleier å elske camping. Et annet morsomt alternativ for barnefamilier er sommerferie på gårdsbruk. Dere kommer tett på koselige dyr og bor i idylliske, bonderomantiske omgivelser.

Det finnes mange billige campingplasser rundt i Norge med lekeplasser og aktiviteter for de små. Du kan også campe i nærheten av fornøyelsesparker og attraksjoner for å gjøre det litt billigere. Det finnes for eksempel mange gode campingmuligheter i Kristiansand for deg som vil på Kaptein Sabeltann-show og kose dere på sørlandsstrendene.

Sjekk ut camping.no, campingportalen.no og NAFs egen nettside nafcamp.no, for å få oversikt over campingplasser som passer dine behov.

Billige pensjonat er en god og sparsom løsning for deg som vil på storbyferie i Norge. Du sparer ekstra med penger om du bor litt utenfor sentrum. Se etter pensjonat som ligger i nærheten av busstopp eller togstasjoner for å gjøre det enklere å komme seg rundt.

Sparsom på kostnader, rik på opplevelser

Selv om du må være sparsom når du skal planlegge sommerferien, så kan du allikevel få en minneverdig sommer som er rik på opplevelser. Det gjelder å tenke kreativt og begynne planleggingen god tid i forkant. Da er det bare å ønske deg en riktig god ferie!

Instapay Mastercard – med et av markedets laveste renter

Instapay Mastercard er et nytt kredittkort fra Instabank. Mens de fleste andre kredittkort har en rente på rundt 22–24 %, har Instapay-kortet en rente på bare 14,9 %. Dette gjør Instapay Mastercard til et kort med en av markedets laveste renter.

Låneeksempel: nom. rente 14,9 %, eff. rente 18,13 %, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 194 kr, totalt: 49 194 kr

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.