Planlegg vinterferien med disse 5 tipsene

For mange er vinterferien et svært etterlengtet lyspunkt i en periode med mørke og kalde dager. Men i mylderet av destinasjoner og aktiviteter, er det ikke alltid lett å bestemme seg for hva fridagene skal brukes til. Start planleggingen med disse fem tipsene til vinterferieaktiviteter!

Uansett om du vil gå oppover på ski eller bortover langs strand, om du tørster etter adrenalin eller foretrekker kakao foran peisen. Vinterferien ligger foran deg, klar til å fylles med aktivitetene som frister deg mest.

1. For den værsyke: Jakt sol og varme i vinterferien

Dette er det du lengter til når du skraper isen av bilvinduet en kald februarmorgen. Skru av panelovnen – vinterferien gir deg endelig anledningen til å erstatte lue og votter med badetøy og solkrem. Tenerife, Rhodos og Antalya er klassiske destinasjoner for deg som drømmer om late dager i solen. Ingen strandløve? Reisen mot sør trenger ikke bety badeferie. Besøk en av Sør-Europas spennende storbyer, og kombiner varmen med urbant liv og kulturelle opplevelser. Malta er også et godt alternativ for deg som tiltrekkes like mye av spennende historie som deilig klima.

Les også: Sjekk hvor du bør reise på weekendtur

2. For den tradisjonelle: Tilbring vinterferien på fjellet

Du har ikke hytte på fjellet, sier du? Frykt ikke. Over hele Norge – fra Hafjell til Oppdal – står hytter til leie, og det trenger ikke koste skjorta. Uansett om du vil ha tempo i bakken eller yatzy foran peisen, inviterer vinterferie på fjellet til den typen avkobling som passer deg best. Her får du gjort mye på kort tid – noe som gjør fjellhytter perfekte for weekendturer. Har du barn, kan både Geilo og Trysil friste med barnevennlige alpinanlegg og flust med familieaktiviteter.

3. For den rastløse: Bruk vinterferien på roadtrip

For mange er roadtrip en typisk sommeraktivitet, men slik behøver det ikke være! Vinter-Norge viser seg fra sin aller beste side i det vakre februarlyset, og både nord, sør og alt imellom kan sjarmere med nydelig norsk vinternatur. Planlegg gjerne reisen med overnattinger på spennende – og litt annerledes – steder. Hotellkomfort er vel og bra etter en lang biltur, men hva med et lite vertshus langt fra nærmeste bebyggelse? Aldri vært nord for Trøndelag? Legg turen innom Reine i Lofoten, ofte betegnet som et av verdens vakreste steder. Derfra kan du også ta ferge til Bodø før du kjører videre. Sørg for at vinterdekkene sitter godt, fyll bilen med snacks og ta med familie eller venner på det som garantert blir en snakkis i lang tid fremover.

4. For naturelskeren: Nyt naturen i vinterferien

Opplevelsen av å sove ute i vinterkulda er noe helt unikt. Har du barn, er dette både et enkelt og billig alternativ som garantert gir både dem og deg en uforglemmelig opplevelse. Du som bor i nærheten av skog eller annen urørt natur, kan kanskje velge ski som fremkomstmiddel og dra på eventyrferd rett fra egen stuedør – hvis været tillater det. Bor du langt fra skog og mark? Kombiner dette med forrige tips! Ta med telt, primus, termos, varme ullklær, vintersoveposer, liggeunderlag, varmeflaske og nok mat, og nyt naturen så nært det er mulig å komme den.

5. For den eventyrlystne: Velg interrail i vinterferien

Hvis du virkelig vil bruke tiden effektivt, legger du den på skinner. Interrail lar deg utforske land, strand, fjern og nær på en begivenhetsrik og forunderlig måte. Vil du ikke ta toget helt fra Norge? Korttids-interrail lar seg herlig kombinere med en flybillett til en storby: Ta fly til eksempelvis Paris eller Krakow, og deretter toget videre eller hjem – når du vil.

Og om du er av dem som søker sol og varme og planlegger en utenlandsreise, så lønner det seg ofte å bestille fly og hotell så tidlig som mulig for å få beste pris. Da kan det heller lønne seg å betale med et kortsiktig, fleksibelt lån fremfor å betale turen med ett kredittkort som ofte har mye høyere rente. Les mer om mulighetene for fleksible lån fra Instabank her.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.