Forbrukslån

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet som enkelt og greit kan brukes til det du vil.

1 Velg beløp:
 kr
5 000 kr 500 000 kr
2 Velg nedbetaling:
år
3 år 15 år
3
Du betaler:
2 151  kr / mnd
* Nedbetalingstid over 5 år forutsetter at du skal refinansiere annen gjeld. Dette opplyser du senere i søknaden.
Eksempelrente: 9,20 %
Effektiv rente: 11,17 %
Total kostnad: 29 054 kr
Totalt beløp: 129 054 kr

Når du er klar – er vi her

Et forbrukslån skal fungere for deg og din økonomi. Selvfølgelig.

Du får som regel tilbud om et fleksibelt lån hos Instabank. Da velger du selv hvor mye du ønsker å betale hver måned, men vi fakturerer deg et minimumsbeløp bestående av renter og gebyrer samt et avdrag tilsvarende 1,67 % av benyttet kreditt.

Hvordan søke?

Våre søknadsprosesser er nettbaserte og enkle. Som oftest får du svar fra oss umiddelbart. Du kan derfor få forbrukslån uten sikkerhet på dagen.

Hva er egentlig et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet som enkelt og greit kan brukes til det du vil – og blir ikke gitt til deg for ett spesifikt formål.

Du kan altså bruke et forbrukslån til å kjøpe eller gjennomføre noe som du har planlagt eller tenkt på lenge. Slike lån kan i noen tilfeller bidra til at du for eksempel får fullført det prosjektet ute i hagen, eller renoveringen av badet – og betyr ikke at du må ‘leve over evne’.

Vi er opptatt av at du skal kunne betale avdragene på lånet ditt, og at dette skal fungere i din økonomiske hverdag. Vi tilbyr noen av markedets beste forbrukslån betingelser.

Hos oss får du flere fordeler

Vi tenker ikke som en bank. Vi tenker som deg.

Fordeler

 • Meget konkurransedyktige betingelser
 • Du kan velge å kun betale et minimumsbeløp i måneden
 • Enkle og nettbaserte søkeprosesser
 • Ikke krav om norsk statsborgerskap
 • Som oftest umiddelbart svar, eller på dagen

Hvorfor velge Instabank?

 • Digital bank som er enkel å forholde seg til
 • Tilbyr løsninger som passer dine behov
 • Raske og hyggelige, uansett når og hvor du møter oss
 • Vårt kundesenter har blant markedets lengste åpningstider

Alt du trenger å vite

Nominell rentefra 7,99 % til 19,99 %
Etableringsgebyrfra kr 990
Termingebyrkr 40

Fleksibelt lån

 • Låneramme: 5 000 – 200 000 kr
 • Månedsbeløp: Fleksibelt med et minimumsbeløp hver måned, som inkluderer renter og gebyr og et avdrag som tilsvarer 1,67 % av benyttet kreditt.
 • Nedbetalingstid: Fleksibel

Nedbetalingslån

 • Lånebeløp: 5 000 – 500 000 kr
 • Månedsbeløp: Fast beløp hver måned
 • Nedbetalingstid: 3-5 år
 • Du får tilbud om nedbetalingslån dersom din økonomi eller alder tilsier at dette passer bedre for deg enn et fleksibelt lån.

Låneeksempel

 • Nominell rente 9,20 %, effektiv rente 10,97 %, 175 000 kr, o/5 år, kostnad: 50 371 kr, totalt: 225 371 kr.

Kriterier for å søke

 • Du har fylt 23 år
 • Du har ingen betalingsanmerkninger
 • Du har en bruttoinntekt som overstiger 250 000 kroner i året
 • Din samlede gjeld kan ikke være mer enn 5 x brutto inntekt
 • Du må ha mulighet til å håndtere en renteøkning på 5 prosentpoeng på din samlede gjeld
 • Din alder + nedbetalingstid overstiger ikke 80 år
  • Fleksibelt lån: Alder kan ikke overstige 65 år
  • Nedbetalingslån: Alder kan ikke overstige 75 år

Les hva kundene våre sier om oss!

Instabank ber kunder gi tilbakemeldinger gjennom Trustpilot, et av verdens ledende nettsteder for forbrukere å kunne dele opplevelser i forbindelse med netthandel.

Du kan lese et utvalg av våre kunders erfaringer og tilbakemeldinger som vi har fått her.

trustpilot-5stars

Rett valg for deg?

Forbrukslån uten sikkerhet

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Dette betyr at vi som bank ikke stiller krav til at du må stille med sikkerhet i eiendeler for å ta opp et lån hos oss. Du trenger
med andre ord ikke å stille for eksempel huset ditt eller bilen din som pant for å kunne få innvilget et slikt lån. Et forbrukslån vil derfor som oftest ha høyere rente enn et
tradisjonelt lån, ettersom vi som bank tar oss litt ekstra betalt når lånet ikke er sikret. Forbrukslån har likevel lav rente i forhold til de fleste kredittkort alle kan få.

Refinansiering av forbrukslån

Med refinansiering kan du samle kredittkortgjeld og andre smålån i ett lån uten sikkerhet, på denne måten slipper du å betale flere månedlige gebyrer, samtidig som du får bedre oversikt over økonomien.

Hos Instabank er det like enkelt å søke om refinansiering av forbrukslån som å søke forbrukslån. I din søknad oppgir du bare om du ønsker å bruke hele summen på refinansiering, eller kun deler av lånesummen – resten vil da utbetales som et nedbetalingslån.

Sammenlign forbrukslån

Finansportalen er en tjeneste fra Forbrukerrådet hvor man kan sammenligne
forbrukslån, og enkelt vurdere den laveste renten ved å bruke deres lånekalkulator. Men merk at denne kun baserer seg på lånebeløp og nedbetalingstid, for å få et tilbud
skreddersydd deg og din situasjon søk om forbrukslån her.

Ofte stilte spørsmål

Et forbrukslån, som også ofte kalles et personlån, er et lån uten sikkerhet som kan brukes til det du vil – og som ikke blir gitt for ett spesifikt formål. Siden denne typen lån gis uten sikkerhet så er det ofte høyere rente enn et lån hvor banken tar pant i eiendelene dine, siden banken da tar høyere risiko.

I Instabank kan du låne inntil 500 000 kroner, men hvor mye hver enkelt søker kan låne bestemmes ut ifra søknaden din og økonomien din.

Med et fleksibelt lån hos Instabank har du fleksibel nedbetalingstid. Da velger du selv hvor mye du ønsker å betale hver måned, men vi fakturerer deg et minimumsbeløp bestående av renter og gebyrer samt et avdrag tilsvarende 1,67 % av benyttet kreditt

Det er ikke et rett frem svar på dette spørsmålet siden faktorer som lånesummen og situasjonen til den enkelte søker påvirker betingelsene som gis, men hos Instabank tilbyr vi nominell rente som er blant markedets beste rente på forbrukslån. Om du vil snakke med noen om detaljer rundt utregning av forbrukslån rente så kan du gjerne kontakte vårt kundesenter for å høre mer.
Nominell rente er den påløpende renten på lånebeløpet for en bestemt periode. For forbrukslån hos oss varierer denne fra 7,99 % til 19,99 %. Effektiv rente er den nominelle renten + gebyrer. For forbrukslån hos oss er etableringsgebyret på kr 900 og termingebyret på kr 40. Det er den effektive renten som forteller deg hva den totale kostnaden for lånet vil være.
Refinansiering er en prosess hvor man erstatter eksisterende gjeld med et nytt lån, gjerne da til bedre betingelser. Mange som for eksempel har flere smålån velger da å refinansiere disse til ett lån med bedre rente og man slipper å betale flere gebyrer.
Vanligvis hos oss i Instabank så får du svar på lånesøknaden din umiddelbart. Men det hender noen ganger at vi trenger litt lengre tid på behandlingen, men da jobber vi så fort vi kan for å gi deg svar innen 24 timer.

Ja, i løpet av søknadsprosessen så trenger vi dokumentasjon som bekrefter opplysningene fra din søknad. Typisk dokumentasjon som vi etterspør er siste lønnsslipp og skattemelding (selvangivelse).

Dersom du har oppgitt leieinntekter, så trenger vi leiekontrakt og tre måneders dokumentasjon på mottatt leieinntekt (utskrift fra nettbank).

Og om du er selvstendig næringsdrivende etterspør vi næringsoppgave og årsregnskap.

Ja, vi skjønner at epost ikke alltid er å foretrekke så kan du kan velge å ringe og snakke med vårt hyggelige kundesenter team på telefon 21 51 93 00, eller så kan du chat’e med dem via web sidene våre, http://instatest.no/.

Kundesenteret nåes på epost (kundesenter@instabank.no) eller på telefon 21 51 93 00.  

Instabank er en digital bank, men om du vil sende inn dokumenter i posten så er vår post adresse er Drammensveien 175, 0277 Oslo, merk konvolutten Kundesenter.

Instabanks kundesenter har en av markedets meste fleksible åpningstider.

Vanlig åpningstid er:
Man-fre. 7:00–20:00
Lør. 10:00-17:00
Søn. 14:00-18:00

Noen ganger åpner eller stenger kundesenteret til litt andre tider, som oftest i sammenheng med helligdager eller ferietid, så det er alltid best å sjekke åpningstidene nederst på web sidene våre om du ikke får svar.

Ja, Instabank er tilgjengelig på Facebook, LinkedIn, Twitter, og Instagram, men husk at du ikke må sende persondata i sosiale medier.

Du kan kontakte oss i alle disse kanalene, men vi anbefaler alltid å sende oss en epost til kundesenter@instabank.no eller ringe oss på 21 51 93 00 for å få raskest mulig svar.

Ja, i tillegg til lån så tilbyr vi sparekonto og forsikring. Vi jobber også kontinuerlig med å utvikle nye tjenester og produkter som skal forenkle hverdagen til våre kunder. Har du ideer eller innspill så ta gjerne kontakt med vårt kundesenter på kundesenter@instabank.no.

Pengene vil bli overfør til din konto dersom din søknad blir innvilget. Normalt sett ikke mer enn et par dager.

Lån

Søk helt uforpliktet om beløpet du ønsker – få tilbud basert på din økonomi.

Sparekonto

Start din sparing hos oss i dag – og få en av markedets beste renter.

Instapay Mastercard

Instapay Mastercard – et nytt kredittkort med lav rente på bare 14,9 %.