Alt blir litt lettere

Lån med sikkerhet

Lån opptil 7,5 millioner med sikkerhet i bolig, til lavere rente enn forbrukslån.

1 Velg beløp:
 kr
100 000 kr 7 500 000 kr
Ved refinansiering - husk å inkludere alle smålån og kredittkort Ved refinansiering - husk å inkludere alle smålån og kredittkort Lånebeløpet kan justeres helt frem til utbetaling
2 Velg nedbetaling:
år
1 år 30 år
3
Du betaler:
6 327  kr / mnd
‏‏‎Ved refinansiering - husk å inkludere alle smålån og kredittkort
‏‏‎Ved refinansiering - husk å inkludere alle smålån og kredittkort
‏‏‎Lånebeløpet kan justeres helt frem til utbetaling
Eksempelrente: 5,70 %
Effektiv rente: 5,96 %
Total kostnad: 896 190 kr
Totalt beløp: 1 896 190 kr
Asset-1.svg

Søk om lån med sikkerhet i bolig på 1–2–3

Stiller du med sikkerhet i egen bolig, kan du låne opptil 7,5 millioner kroner og få vesentlig lavere terminbeløp og rente enn du ville fått med et lån uten sikkerhet – som for eksempel ved forbrukslån.

Fordeler:

Medalje.svg

Fordeler med lån med sikkerhet

Uforpliktende å søke

Hos oss er det uforpliktende å sende inn en søknad om lån.

Enkelt og greit

Våre prosesser er helt digitale slik at det er enkelt for deg.

Tilpasset deg og dine behov

Vi finner den beste løsningen tilpasset deg og dine behov.

Utmerket kundebehandling

Vi har fornøyde kunder som opplever god behandling.

Lån og refinansiering med sikkerhet i bolig:

 • Lån med sikkerhet
 • Refinansiering med sikkerhet

Lån med sikkerhet - Vårt beste alternativ til deg som eier bolig

Stiller du med sikkerhet i egen bolig, kan du ta opp et lån på opptil 7,5 millioner kroner og få vesentlig lavere terminbeløp og rente enn du ville fått med et lån uten sikkerhet – som for eksempel et forbrukslån.

Vårt lån med sikkerhet i bolig passer perfekt til både:

 • Refinansiering av kredittkortgjeld og dyre lån
 • Oppussing eller andre kjøp og prosjekter

Vår låneprosess er digital og enklere enn ved et tradisjonelt boliglån.Vi tilbyr 2. prioritetspant, som betyr at du kan beholde ditt eksisterende boliglån – enkelt og greit.Noen ganger vil være best å flytte eksisterende boliglån til Instabank og etablere et samlet lån med 1. prioritets pant i din bolig. Vi bistår deg med å finne den beste og rimeligste løsningen for deg.

Søk lån med sikkerhet →

Refinansiering med sikkerhet – perfekt når du vil kvitte deg med dyre smålån

Søk refinansiering med sikkerhet →

Et lån med sikkerhet i bolig er en gunstig måte å refinansiere kredittkortgjeld og dyre smålån på. Siden du stiller med pant i bolig, får du nemlig gunstigere lånebetingelser, med lavere effektiv og nominell rente, enn når du tar opp et forbrukslån uten sikkerhet.

Instabank kan også refinansiere dyre boliglån som er tatt opp i forbindelse med opprydding av økonomien tilbake i tid. Så lenge du ikke har betalingsanmerkninger kan vi refinansiere slike boliglån til lavere rente enn hva du har i dag.

Når du velger å refinansiere kredittkortgjeld og andre lån, tar banken i praksis over gjelden du har i andre banker og samler dem i ett felles lån – et såkalt samlelån.

I stedet for å måtte bekymre deg over uoversiktlige betalingsfrister og regninger som hoper seg opp i postkassa, trenger du i stedet bare å forholde deg til én faktura med fast trekk og fast betalingsfrist.

Vi forklarer:​

Vår boliglånsspesialist forklarer lån med sikkerhet

Vår Boliglånsspesialist Inger Helene forklarer hvordan du kan spare MYE penger med vårt nye lån!

Alt du trenger å vite om lån med sikkerhet:

Nominell rente: 4,99 % til 19,99 % 

 

Etableringsgebyr: avhenger av ditt lånebehov og utgjør normalt mellom 1 % og 3,75 % av lånebeløpet (min 5 000 kr)

 

Termingebyr: kr 50

 

Tinglysning: 540 kr for selveier og 440 kr for borettsandel

Lånebeløp: fra 100 000 til 7 500 000 kr

 

Fast beløp hver måned: Fast beløp hver måned

 

Nedbetalingstid: 1 – 30 år

 

Annet:

 • Du beholder eksisterendeboliglån
 • Du kan alltid nedbetale raskere enn avtalt, eller innfri når du vil
 • Vi tilbyr avtalegiro
 • Gratis digitalt medlemskap i Norsk Familieøkonomi, les mer her

 

Låneeksempel:

 

Nom.rente 5,7%. Eff.rente 6,32%, 800.000, o/24 år, kostnad: 732.049, Totalt:

Vi anbefaler å velge betalingsforsikring når du tar opp lån hos oss – det gir en ekstra trygghet i hverdagen. Langvarig sykdom, arbeidsledighet eller arbeidsuførhet kan ramme alle, og i slike situasjoner er det godt å ha en betalingsforsikring som sørger for at lånet ditt blir betalt. 

 

Les mer om betalingsforsikring

 • Du må eie en bolig
 • Du har ingen betalingsanmerkninger
 • Hvis du er gift og pantsetter fellesboligen, må ektefellen/din registrerte partner gi samtykke til at du tar opp lånet i boligen der dere begge bor

NYHET:

Gratis medlemskap i Norsk Familieøkonomi

Vi i Instabank ønsker at våre kunder skal ha en god økonomisk hverdag. Derfor tilbyr vi deg som har lån med sikkerhet i boligen hos oss et gratis digitalt medlemskap i Norsk Familieøkonomi. Les mer om inkluderte fordeler.

Nyttig:

Kan jeg øke mitt lån hos Instabank?

Ja – dersom du allerede har et lån hos oss kan du søke om å låne mer. 

Hvorfor bør man ha forsikring på lånet?

Å bli langvarig syk, arbeidsledig eller arbeidsufør kan ramme oss alle, og det er i slike situasjoner det er viktig og godt å ha en betalingsforsikring som sørger for at lånet blir betalt.

Les mer

Kundene våre forteller:

Slik fikk Bjørn Henrik økonomien på beina igjen!

Da den ene månedsinntekten plutselig forsvant, ble oppussingsplaner byttet ut med en kamp for å få endene til å møtes i hverdagen. Nå advarer Bjørn Henrik og familien andre i samme situasjon mot å vente for lenge før de tar grep.

Ofte stilte spørsmål om lån med sikkerhet:

Alle som er over 18 år, har fast inntekt og kan stille med sikkerhet, kan søke om lån.

Søk om lån med sikkerhet i bolig her.

Søk om lån uten sikkerhet her.

Lån med sikkerhet er et lån som gis når du kan stille med sikkerhet i fast eiendom. Dette gjør at banken får en solid garanti hvis du av en eller annen grunn ikke skulle klare å betjene lånet. Kan du stille med sikkerhet, gir det deg ofte gunstigere og mer fleksible lånebetingelser enn et lån uten sikkerhet.

Et forbrukslån er et lån du kan få utbetalt uten å stille med noen form for tilleggssikkerhet i personlige eiendeler. Slike lån er ofte dyrere å betjene enn et lån med sikkerhet, med høyere effektiv rente og terminbeløp, siden banken ikke har noen garanti for at du vil klare å betale tilbake lånet.

Når du søker om et lån med sikkerhet, for eksempel i boligen din, gir du imidlertid banken en solid garanti hvis du av en eller annen grunn ikke skulle klare å betjene lånet. Og fordi boligen din trolig bare vil øke i verdi, kan det gi deg gunstigere og mer fleksible lånebetingelser enn et lån uten sikkerhet.

Du eller ektefellen/samboeren/partneren din må eie boligen som stilles som sikkerhet for lånet.

Det er mulig å låne fra 100 000 kr til 7 500 000 kr.

 

Hvor mye du kan låne, avhenger av flere forhold. Vi vil blant annet vurdere betjeningsevnen din i kombinasjon med hvor mye sikkerhet du har mulighet til å ta ut i boligen din. Det er viktig for oss at kundene våre får et lån de kan leve med. Basert på analysen vår vil vi gi deg et skreddersydd tilbud.

Ja, du må stille boligen din som sikkerhet for å få lånet. Hvis du ikke eier bolig eller ikke har mulighet til å stille sikkerhet, kan du i stedet søke om et forbrukslån hos oss. For mer informasjon, se http://instatest.no/forbrukslanNår du samler alle smålånene du har i forskjellige banker, til ett større lån i én bank, koster det mindre for denne banken å håndtere lånet ditt, noe som gjør at de også kan tilby en lavere rente. Det vil likevel variere hvor lavt bankene er villige til å sette renten, og i Instabank føler vi oss trygge på at vi kan tilby noen av bransjens aller beste betingelser. Derfor er det også helt uforpliktende å søke om lån hos oss, slik at du kan vurdere tilbudet du får.

Å ha flere ulike mikrolån i forskjellige banker, betyr gjerne også at du har mye og mange å forholde deg til. Ikke minst vil du ofte betale langt flere gebyrer enn du strengt tatt er nødt til, fordi du betaler til hver bank som behandler lånene dine. Å refinansiere gjør dermed også at du slipper unødvendige utgifter til gebyrer, og at du får ett kontaktpunkt i stedet for flere. I tillegg får du bare én faktura å forholde deg til, noe som kan gi deg bedre oversikt over økonomien og en enklere hverdag.

Det er dessverre ikke mulig å ha foreldre som medsøkere. Foreløpig har vi valgt å stille krav om at låntakeren selv må eie sikkerheten, alternativt søke med samboer/ektefelle/partner.

Det er dessverre ikke mulig at familien din stiller sikkerhet for lånet. Foreløpig har vi valgt å stille krav om at låntakeren selv må eie sikkerheten, alternativt søke med samboer/ektefelle/partner.

Renten du får, avhenger av din økonomiske situasjon kombinert med sikkerheten du stiller for lånet. Etter en samlet vurdering vil vi fastsette en endelig rente som vil bli oppgitt i tilbudsbrevet. Du vil i tillegg bli belastet med et etableringsgebyr. Dette gebyret avhenger av lånebehovet ditt, og utgjør mellom 1 og 3 % av lånebeløpet.

Nei, det behøver du ikke. Siden vi tar såkalt 2. prioritets pant i boligen, kan du enkelt og greit beholde boliglånet du har i hovedbanken din.

Nei, du beholder hovedbankforbindelsen du har i dag. Vi oppretter ditt nye lån med sikkerhet her hos oss.

Har du noen spørsmål før du søker? Da er det bare å kontakte kundesenteret vårt! Vi har bransjens lengste åpningstider, og medarbeiderne våre er her for å hjelpe deg med alt du måtte lure på. Ring oss på 21 51 93 00, send oss en mail, eller bruk chatvinduet nederst til høyre på skjermen.

Asset-1.svg

Lurer du på noe?

Her finner du svar på det aller meste. Finner du ikke det du lurer på må du gjerne ta kontakt.