Et spennende år med nylanseringer, solid vekst og fornøyde kunder

2019 har vært et innholdsrikt år for Instabank. I Norge har vi blant annet lansert kredittkortet Instapay Mastercard og betaling med Vipps eFaktura, mens vi i Sverige har utvidet banktilbudet og åpnet for sparekontokunder – der også med en av de aller beste rentene i markedet. Ved å lytte til kundene våre har vi vokst oss enda større, noe vi ser frem til å fortsette med i årene som kommer. Men aller først: Et tilbakeblikk på 2019. 

Gjeldsregisteret gir trygghet både til kunder og banker

På forsommeren 2019 ble gjeldsregisteret innført i Norge, og det er vi veldig fornøyde med. Dette er et informasjonsregister for gjeldsopplysninger om kredittkort og usikrede lån, og er et positivt tilskudd både for kunder og banker. Registeret vil være oppdatert til enhver tid, noe som gjør det enklere å sikre at informasjonen i lånesøknadene stemmer, og at bankenes grunnlag for kredittvurdering er korrekt. På denne måten vil forbrukere som ikke burde ta opp mer lån få avslag, samtidig som bankene får en mer bærekraftig utlånsportefølje. Tilgangen til gjeldsregisteret er regulert gjennom gjeldsinformasjonsloven, og privatpersoner kan logge seg inn gratis og sjekke egen gjeld ved hjelp av BankID.

Nytt kredittkort med en av markedets laveste rente

Den 16 oktober 2019 lanserte vi et helt nytt og spennende produkt, nemlig kredittkortet Instapay Mastercard med en av markedets laveste renter (14,9 % fra kjøpstidspunktet). Kortet er et godt valg for de som pleier å betale ned kredittkortregningen litt av gangen – og ifølge Retailmagasinet er dette hele 37 prosent av alle kredittkortkunder. I året som kommer vil alle Instapay Mastercard-kunder få flere gode fordeler og rabatter, så det er bare å følge med!

Vår satsning på kundeservice har gitt gode resultater

Så langt har det norske kundesenteret vårt mottatt godt over 600 anmeldelser på Trustpilot, og vi er utrolig stolte av å ha et gjennomsnitt på 4,6 av 5 mulige stjerner. Dette viser at vårt kontinuerlige arbeid med kundeservice gir resultater – også i Finland hvor snittet til kundeservicesenteret er nøyaktig det samme.  

Som en del av vår store satsing på kundeservice, har vi gjennomført den årlige kundeundersøkelsen vår, som viser at Instabank-kundene stort sett er veldig fornøyde. Vi har nå over 20 000 låne- og sparekontokunder i Norge, og de siste to årene har i snitt 90 prosent svart at de er meget eller stort sett fornøyd med banken. I tillegg svarte over 70 prosent at de syns vi lykkes med fokuset på tilgjengelighet, enkelhet og positive kundeopplevelser, og over 75 prosent at de helt sikkert eller sannsynlig ville anbefale Instabank til andre.

Gode resultater motiverer, og vi ser frem til et nytt år med nye muligheter til å gjøre kundene våre fornøyde og trygge når de velger oss som bank.

Tilbakemeldinger fra kunder driver produktutviklingen fremover

Det er dialogen med kundene og alle tilbakemeldingene vi får som gjør at vi hele tiden kan utvikle produktsortimentet vårt. Fordi fjorårets kundeundersøkelse viste at flere ønsket å betale med Vipps eFaktura, har vi nå lansert nettopp det – en Vipps eFaktura-løsning som kundene helt enkelt kan bruke til å godkjenne eller betale regninger fra Instabank. Samtidig kan kunder som foretrekker tradisjonell eFaktura, fortsatt aktivere dette direkte i hovedbanken sin.

I tillegg er vi nå live med ny checkout-løsning for små og mellomstore bedrifter via vår partner Dintero. Løsningen tilbyr enkel betaling på nett og i nettbutikk, inkluderer betaling med faktura og er allerede i bruk av flere spennende butikker – blant annet Designforevig.no.

Ekspansjon og vekst i utlandet

Vi vokser og gror også i utlandet og har økt utlånsvolumet betraktelig både i Finland og Sverige. I tredje kvartal 2019 økte andelen utlån utenfor Norge fra 36 til 42 prosent, og vi har dermed en stadig større andel av utlånsvolumet utenfor Norge. Selv om vi har et økende fokus på markedene utenfor Norge, fortsetter satsingen på salgsfinansiering, både på nett og i butikk, inkludert det nye kredittkortet Instapay Mastercard.

Mindre enn to måneder etter at vi lanserte utlånsvirksomhet i Sverige, åpnet vi i februar 2019 også for sparekontokunder – og som i Norge og Finland vil Instabanks kunder i Sverige få en av de aller beste rentene i markedet, både på låne- og spareprodukter. I tillegg til gunstig sparerente, tilbys svenske kunder de samme gode vilkårene som de norske: ingen bindingstid, ingen begrensninger for uttak og ikke noe minimumskrav til innskudd. Våre svenske sparekontokunder er også dekket av garantien fra Bankenes Sikringsfond, som for utenlandske kunder er opp til 100 000 euro.

Vi tenker ikke som en bank – vi tenker som kunden

Hardt og fremtidsrettet arbeid har gjort at vi i løpet av 2018 og 2019 har oppnådd mye, og det inspirerer til enda mer hardt arbeid i året som kommer. Vårt sterke resultat fra tredje kvartal 2019 beviser at vi evner å tilpasse oss nye reguleringer og endrede markedsforhold, samtidig som vi utvikler og tilbyr nye produkter og håndtere tre markeder. Alt dette får vi til med kun 28 fulltidsansatte på Skøyen i Oslo, og uten ytterlige investeringer eller økning i faste kostnader.

En viktig årsak til de gode resultatene kan være at vi har som visjon å skape den beste kundeopplevelsen i markedet, og har et kompromissløst fokus på tilgjengelighet, enkelhet og innovasjon. I tillegg til å levere gunstige spareprodukter, forsikringer og usikrede lån til privatpersoner i Norge, Finland og Sverige, jobber vi samtidig ustanselig for å utvikle oss. Vi tenker ikke som en bank – vi tenker som kundene våre – og det gjør ikke bare jobben spennende, men også veldig meningsfull.

Opprett en sparekonto hos Instabank her, eller les mer om mulighetene for lån og refinansiering på nettsidene våre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.