9 ting å gjøre i høstferien – hjemme og borte

Selv om dagene blir kortere og temperaturen synker, trenger ikke høstferien være vanskelig å fylle med spennende aktiviteter. Her er 9 forslag til deg med tom kalender.

Høstferien er en ypperlig mulighet til å gjøre det du ikke rakk i sommerferien. Høstfarger, lav sol og stjerneklare kvelder gjør turen i marka ekstra magisk, mens gråværsdagene er perfekte for hygge under ullpleddet. Kanskje fikk ikke familien utnyttet sommeren godt nok, og trenger en ferie med sol og saltvann? Høstferien er rett rundt hjørnet – og her er tipsene til hva dere kan finne på.

Ferie i Norge

Det er ingen grunn til å misunne kollegaen som reiser til syden. Du trenger nemlig ikke krysse landegrensene for å finne flotte reiseopplevelser.

1. Vær turist i eget fylke

Hvor godt kjenner du egentlig hjemplassen din, eller nabobyen? Ta med barna og bruk en dag på å besøke steder i fylket deres. Det er garantert et museum eller to som ønsker dere velkommen. Dessuten er sjansen stor for å treffe på noen dere kjenner. Hva med å invitere venner på tur for å oppdage fylkets historikk og spisesteder sammen?

2. Dra på fjelltur med barna

Finn frem tursekk og telt, og fyll termosen med kakao! Det er ikke for sent å tilbringe dagene i fjellet – heller tvert om. I september og oktober viser fjellheimen seg fra sin vakreste side, så planlegg en fjelltur med familien med en overnatting i telt eller turisthytte. Med sekken på ryggen er det bare å hoppe på toget. Dovre og Hardangervidda er to mulige destinasjoner.

3. Lei campingbil med familien

Hvor deilig er ikke tanken på å reise akkurat dit dere ønsker, uten å måtte bry dere om booking av hotellrom eller busstider? Med campingbil kan du og familien legge ut på veien og besøke Norges fineste naturperler. Majestetiske Prekestolen og fjellryggen Besseggen er blant stedene dere bør vurdere. Barna vil elske Hunderfossen familiepark, Tusenfryd og Krossobanen. Hva med å samle familien rundt stuebordet for sammen å lage en spennende reiserute?

Aktiviteter hjemme

Det er ikke noe krav om at høstferien skal inneholde reising, og noen ganger det ingenting som kan måle seg med fridager hjemme.

1. Finn en ny hobby

Er det noen i familien som har lett for å kjede seg, kan det være morsomt å teste en ny fritidsaktivitet. Har du eller barna noen gang prøvd frisbeegolf eller putball? Hva med en dag på klatresenter eller i klatrepark? De aller fleste byer tilbyr aktiviteter du ikke vet om, så undersøk hva som finnes der dere bor. Vil du og kjæresten ha kvalitetstid, passer kaffesmaking eller matkurs perfekt.

2. Oppussing er gøy

Høstferien er tiden for å bli ferdig med soverommet. Sett på musikk og be noen venner hjelpe til. Da blir oppussing ekstra morsomt. Kanskje det er juniors soverom som trenger oppdatering? Barn synes det er gøy når de får være med på å bestemme, så la dem velge fargen til veggene, eller kanskje et nytt møbel. Selv om entusiasmen deres skulle duppe av halvveis, vil de elske resultatet.

Søk om lån til oppussing

3. Hjemmekos

Uansett hvor mye vi drømmer om fint vær, er det ikke alltid vi får ønsket vårt oppfylt. Av og til holder værgudene oss inne, og da bør du benytte anledningen til å ha en skikkelig filmkveld. Gjør stua til deres egen kinosal ved å dekke gulvet med pledd og sofaputer. Start med en film både små og store vil like, og hold på til noen sovner. Husk forresten å ha nok popcorn!

Dra på utenlandsferie

Det er ikke for sent å ligge en uke på stranda og nyte sola i badetøy, men høstferien kan også inneholde en opplevelsesrik langhelg.

1. Solferie med barna

En uke i varmere strøk trenger ikke koste skjorta. Det finnes en rekke billige restplasser på nett, og en annen families avbestilling kan bli deres deilige ferietur. Det spanske fastlandet og de greske øyene er kun to reisemål som fortsatt frister med varmt badevann. Er dere åpne for et ordentlig eventyr? Velg uspesifisert for å få en enda billigere reise.

2. Biltur til Danmark

Hold deg innenfor Skandinavia med en tur til Danmark. Ta danskebåten til Hirtshals eller Frederikshavn, og kjør i kun tre kvarter for å komme til Aalborg. Her er det nok å finne på i flere dager. Danmarks fjerde største by har blant annet en dyrepark med over 100 dyrearter, mens Lindholm Høje-museet viser frem hundrevis av monumenter fra vikingtiden.

3. Byferie i København

Den danske hovedstaden er full av severdigheter. Ta fly i en drøy time, eller velg danskebåten. La barna oppleve fart og spenning i fornøyelsesparken Tivoli, og møt neshorn, sjiraffer og isbjørner i København Zoo. Den 1,1 kilometer lange handlegaten Strøget passer perfekt for dager dere ønsker shopping. København kan også skryte av å ha Skandinavias flotteste havn, så ta en matbit på et av spisestedene i Nyhavn.

Vil du ta med familien på høstferie? Les mer om lån fra Instabank

Låneeksempel: Effektiv rente 15,29%, 65 000 kr, o/5 år, kostnad: 26 739 kr, totalt: 91 739 kr.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.