Banksjef: Slik får du vesentlig lavere rente

Dette enkle grepet kan være nok til å gjøre økonomien din langt romsligere.

Gjeldsbelastningen for norske husstander er høy, og mange nordmenn sliter med tyngende kredittkortgjeld.

Ifølge 2016-tall fra Finansportalen har 348 av 382 kredittkort som er i bruk hos vanlige forbrukere, en effektiv rente på over 25 prosent årlig ved en gjeld på 20.000 kroner.

Kun de resterende 34 kortene hadde effektiv rente på lavere enn 25 prosent årlig.

Finn ut hvor mye du kan låne eller refinansiere hos Instabank

Lavere rente og færre gebyrer

Dette blir fort dyrt i lengden, og derfor er det viktig å gjøre et økonomisk grep som anbefales av ekspertene:

Ved å samle kredittkortgjeld i ett lån i stedet for å ha småkreditter hos forskjellige aktører, kan du kutte unødvendige utgifter på to ulike måter.

Banksjef Robert Berg forklarer:

– Ved å refinansiere smålånene dine og samle dem til ett lån, får du gjerne en vesentlig lavere rente samt at du unngår flere termingebyrer. På den måten kan du spare mye penger, sier Berg.

Har gjort det enklere for deg

Når du refinansierer hos Instabank tar vi oss av gjelden du har i andre banker, og du trenger kun å tenke på den ene fakturaen i måneden. Dette gjør det mye enklere å holde oversikt og ha kontroll på regningene.

– I din søknad til oss oppgir du om du ønsker å bruke hele summen på refinansiering, eller bare deler av den – resten vil du da få utbetalt som et nedbetalingslån. Du vil få en samlet fast sum å betale hver måned, forklarer Berg.

– Vi ser at veldig mange av våre kunder bruker lånet hos oss til refinansiering. Det er en god løsning for mange, ettersom man får bedre kontroll over økonomien – og derfor ofte en enklere og mer lønnsom hverdag, fortsetter Berg.

Her kan du søke om refinansiering hos Instabank

Åpent til 20.00 og helgeåpent

Han liker å omtale Instabank som Norges «mest fleksible bank».

– Vi ønsker å yte markedets beste service overfor kundene, noe som blant annet gjenspeiler seg i åpningstidene våre. Fra mandag til fredag er banken åpen fra 07.00 til 20.00, og vi er til og med åpne på lørdager og søndager, fortsetter Berg.

Så mye kan du spare

Et tenkt eksempel viser hvor mye man kan spare på å refinansiere gjeld og smålån:

En forbruker har tre kredittkort med en total gjeld på 150.000 kroner. Renten er på 22 prosent i snitt, og de månedlige gebyrene er på 150 kroner til sammen. Ved å flytte lånene over til ett lån hos Instabank vil vedkommende spare 13.000 kroner årlig i renter (nominell rente på rundt 13,5 prosent) og gebyrer (40 kroner i måneden).

Med denne kalkulatoren du selv se hvor mye du kan låne eller refinansiere hos Instabank.

500.000 kroner uten sikkerhet

Samtidig som du kan spare store summer ved å samle gjelden – som du for eksempel har opparbeidet deg ved bruk av kredittkort og smålån (til betaling av møbler, ferier, oppussing eller lignende) – får du også en bedre oversikt.

Hos Instabank kan du refinansiere smålån og gjeld eller låne inntil 500.000 kroner. Sjekk hvor mye du kan spare her

Låneeksempel: Nominell rente 9,20 %, effektiv rente 10,97 %, 175 000 kr, o/5 år, kostnad: 50 371 kr, totalt: 225 371 kr.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.