Derfor kan det være lurt å refinansiere

Refinansiering innebærer å få bedre oversikt og vilkår. Ofte brukes refinansiering til å bli kvitt flere smålån og kredittkortgjeld ved å samle gjelden i ett forbrukslån.

Dette lønner seg nesten alltid. Har du ulike småkreditter hos forskjellige aktører betaler du både termingebyrer og renter til hver og en av dem.

– Ved å refinansiere smålånene dine og samle dem til ett lån, får du gjerne en vesentlig lavere rente samt at du unngår alle termingebyrene. På den måten kan du spare mye penger, forklarer banksjef i Instabank, Robert Berg.

De viktigste fordelene med refinansiering

  • Du får som oftest lavere rente
  • Lengre nedbetalingstid gir lavere månedlige beløp å betale
  • Lavere gebyrer grunnet færre fakturaer
  • Bedre oversikt med kun ett lån

Søk om et uforpliktende tilbud her

Sparer penger med bedre oversikt

Samtidig som du kan spare store summer ved å samle gjelden – som du for eksempel har opparbeidet deg ved bruk av kredittkort og smålån (til betaling av møbler, ferier, oppussing eller lignende), får du også en bedre oversikt.

Når alt av småkreditter og kredittkortgjeld er betalt, så sitter du igjen med kun ett større lån. Og det aller beste er kanskje at alt blir enklere når du kun får én faktura å huske på.

Les også vår artikkel om syv bankord det er lurt å kjenne til

Forskjell på lån til refinansiering og forbrukslån

Egentlig er forskjellen på et lån til refinansiering og et forbrukslån liten. Det vil først og fremst være en forskjell i henhold til nedbetalingstid.

Et ordinært forbrukslån med fast tilbakebetaling har en maksimal nedbetalingstid på 5 år. Når lånet skal brukes til refinansiering kan banken derimot gi deg tiden på det av de lånene du har lengst nedbetalingstid på i dag. Det vil si at hvis du skal refinansiere tre smålån, hvor et av lånene for eksempel har en nedbetalingstid på 9 år – vil du få 9 års nedbetaling på hele refinansieringsbeløpet.

En annen forskjell på forbrukslån og refinansiering er bankens vurdering av lånesøknaden. Dersom et lån skal benyttes til å erstatte annen dyrere gjeld vil det i mange tilfeller vurderes som en positiv endring for lånesøker og lånesøknaden.

– Vi ser at veldig mange av våre kunder ønsker å refinansiere, og det syntes jeg er positivt. Det er en god løsning for de fleste, ettersom man får bedre kontroll over økonomien – og derfor ofte en enklere og mer lønnsom hverdag, avslutter Robert Berg.

Hos Instabank får du refinansiering som er tilpasset deg og din hverdag – søk her

Låneeksempel: Nominell rente 9,20 %, effektiv rente 10,97 %, 175 000 kr, o/5 år, kostnad: 50 371 kr, totalt: 225 371 kr.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.