Klar for oppussing? Dette er årets farge…

Nordmenn blir stadig mer stilbevisste og bruker i snitt 70 000 kroner årlig på oppussing. En av de mest effektive måtene å endre hjemmet på er ved hjelp av malerkosten.

Vi er inne i en periode hvor vi virkelig leker oss med farger igjen, og det er spennende å se hvor mye inspirasjon og energi som kan komme ut av det. Det er nesten ingenting som kan endre et hjem så mye som et malingsspann, sier stylist og interiørfotograf, Solveig Grøvle.

Grøvle har lang erfaring fra interiør-bransjen og har produsert saker til norske magasin- og reklameblad i Norden og Tyskland. Nå er det de dempede og eksklusive fargene hun spår at vi vil se mer av i tiden fremover.

Årets farve

Malingskjeden Nordsjö kårer hvert år «color of the year». I år er det nyansen Tranquil Dawn som er kåret til årets farge. Fargen er inspirert av fargene på himmelen om morgenen og er et sted mellom grønn, blå og grå – akkurat som himmelen ved morgengryning. Fargen er valgt ut av et team av internasjonale eksperter, og dommen var klar: dette er en flott farge som kommer til å være relevant i hjem verden rundt og som vi vil se mer av.

– Vi er ferdig med knallfargene for en stund, sier Grøvle.

Ifølge Instabank-partner Skeidar, Norges største privateide selskap innen møbel og interiør, så er det for tiden generelt et fokus på at hjemmet skal oppleves rolig, avslappende og lunt. Samtidig fortsetter tekstiler og tekstur å være sterkt til stede i trendbildet gjerne med innslag av art deco og dyriske print, eller i velur. Les flere av interiørtipsene fra Bente Gabrielsen Mesinele, leder for trend, utvikling og design i Skeidar her.

70 milliarder kroner på oppussing

Norske husstander er ifølge markedsanalyseforetaktet, Prognosesenteret, ikke bare på Europa-toppen på oppussingsfronten, men på verdenstoppen. Vi inspireres av smak og trender, teknologien utvikler seg og vi bygger ut og vedlikeholder. Vi brukte rundt 70 milliarder kroner på hjemmet i 2016.

Instabank tilbyr lån med fleksibel nedbetaling – tilpasset din økonomi

Solveig Grøvle er over gjennomsnittlig interessert i interiør, og har besøkt over hundre hjem i sammenheng med sitt arbeid. Hun tror det er flere grunner til at nordmenn pusser opp som aldri før.

– Jeg ser at folk i større grad er stilsikre og uttrykker seg gjennom mote, kunst og nå også interiør. Vi er mye inne, har råd til det og tillater oss å pusse opp for vår egen skyld. Paradoksalt har nordmenn mindre besøk hjemme nå enn før, så kanskje vi burde ta en ryddesjau og invitere naboen over, så får de se hvor fint vi har fått det, sier hun humoristisk.

Les også: Lyst til å pusse opp? Sjekk disse interiørtrendene

Skal du pusse opp?

Dersom du har planer om å pusse opp, men mangler finansiering så kan et fleksibelt lån fra Instabank være en god løsning for deg.

Les mer her og søk om lån til oppussing i dag.

Låneeksempel: Effektiv rente 15,29%, 65 000 kr, o/5 år, kostnad: 26 739 kr, totalt: 91 739 kr.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.