Dette ønsker fortsatt mange menn seg til jul

Du vet kanskje ikke hva du ønsker deg til jul, men statistikken kan vise hva du sannsynligvis får. Mange menn kan forvente gadgets under juletreet i år.

Hvis det skulle være noen tvil – gadgets er fortsatt det som topper mange menns ønskelister til jul. Høsten er høysesong for nye lanseringer, og 2016 er intet unntak. Blant annet lanserte Playstation nylig det som lenge har vært et hett tema blant tech-tilhengere, nemlig VR-briller. Selv om mange VR-varianter fortsatt er kostbare, er det en stor interesse for disse.

– Vi ser hele tiden et voksende marked for disse, og Playstation sin variant vil nok mange menn synes er kule, sier markedssjef ved Spaceworld Soundgarden, Cecilie Lyse Hørthe.

Trendy med trådløst

– Med hensyn til økonomi brukes det i dag større summer på gadgets enn tidligere. Generelt har en «techno-lust» strukket seg langt ut fra nerde-nivået, så folk flest får lyst på den nyeste teknologien, sier Jimmi Friborg. Han er trendforsker med spesialisering i teknologiske gadgets ved Innovation Lab i Danmark.

Hos Spaceworld Soundgarden ser de også en tydelig trend hvor mange ønsker seg god lyd i høy kvalitet i en pen innpakning. Trådløst anlegg, hodetelefoner og ørepropper går det mye av.

– Det er en kombinasjon av fleksibilitet, hvor man kan få god lyd uten å måtte kable om hele huset, i tillegg til at det ser bra ut. Det er design og enkelhet, og kan nærmest bli en del av interiøret, sier hun.

Trådløse headset og ørepropper er generelt populære, og er kanskje spesielt nyttig for dem som trener og er på farten – eller som har kjøpt iPhone 7 (Apple har fjernet den tradisjonelle lydutgangen). Denne gruppen viser også interesse for de høyintelligente smartklokkene. Det er lenge siden pulsklokken bare målte puls, for å si det sånn.

– Aktivitets- og treningsklokkene er det mange som vil ha, og for mange er det «the bigger the better»-konseptet som gjelder, sier Lyse Hørthe, som kan fortelle at det er en rekke ulike smarte funksjoner ved disse.

Først ute med det siste

Statens Institutt for forbruksforskning (SIFO) har forsket på julegavetrender de siste 20 årene. For fire år siden ga hver fjerde en pc, mobil eller annet teknologisk utstyr til jul, og den samme forskningen viser at det er flest kvinner som står bak disse kjøpene.

Friborg mener det for mange er et poeng å være først ute med det siste. Lab-agenten kan videre fortelle at de merker en tydelig økning av menns interesser for gadgets, blant annet ved at folk bruker mer tid enn før på ”dingsene” sine.

Han viser til hvordan iPhonen jevnt og trutt har økt i pris, men at mange likevel konsekvent har den nyeste modellen. Markedssjefen kan støtte oppunder denne påstanden:

– Smarttelefonen er den gadgeten som flest fortsatt sier at er den viktigste for dem, og iPhone 7 og Samsung Galaxy S7 står nok øverst på ønskelisten til mange i år, sier Cecilie Lyse Hørthe.

Har du planen for julegavene klar, men trenger litt mer økonomiske midler? Søk her

Låneeksempel: Effektiv rente 15,29%, 65 000 kr, o/5 år, kostnad: 26 739 kr, totalt: 91 739 kr.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.