Finansiere oppussing? Bruk akkurat det du trenger med fleksibelt lån

Vil du forvandle det gamle badet til et nytt og moderne? Kanskje tiden er inne for å øke størrelsen på hytta? Her får du vite hvordan du bør finansiere prosjektene – og hvordan en buffer kan unngå at du sprenger oppussingsbudsjettet.

Vi nordmenn bruker mye penger på å pusse opp hjemmene våre, og ofte stopper vi ikke når et prosjekt er ferdig. Oppussingen av stua kan lede til nytt gulv i gangen, og vips, så har du startet på soverom og kjøkken.

Ja, oppussingsprosjekter blir gjerne mer omfattende enn vi hadde tenkt. Derfor er det smart å legge inn en buffer i budsjettet.

En fleksibel lånekonto som buffer

Med fleksibelt lån fra Instabank har du pengene stående på en lånekonto, slik at du kan ta ut det du trenger, når du trenger det.

– Hos oss betaler du kun rente og avdrag på det du bruker. Det betyr at du kan ordne finansieringen i god tid før du starter oppussingen, sier banksjef Robert Berg i Instabank.

Med fleksibel nedbetaling har du muligheten til å kun betale et minimumsbeløp i måneden om du foretekker, og mer i andre perioder om ønskelig.

Behov for et fleksibelt lån til oppussingen? Søk her

Flere går over budsjett

Grunnen til at folk bruker mer penger enn planlagt på oppussingsprosjekter, skyldes ofte mangelen på en skikkelig plan. Marius Meier er salgsleder hos Byggmakker i Trondheim, og forteller at altfor mange går i denne fellen.

– Jeg har følelsen av at flere og flere går over budsjettene sine. Grunnen til det handler om at folk gjerne finner en ny og dyrere løsning underveis i prosjektet.

For kunderådgiverne i varehuskjeden handler det om å avdekke behovet til dem som skal pusse opp. Noen vet kanskje hvilke produkter de skal ha i stua eller på badet, men med kunderådgiverens hjelp finner de ut om disse er riktige for dem.

– På grunn av det enorme utvalget er det flere som søker råd hos oss i dag enn tidligere. Ofte ender det med at prisen ikke er den avgjørende faktoren, fordi de vil ha kvalitet, sier Meier.

Bad og kjøkken er eksempler på rom der folk ofte øker investeringen, fordi de ønsker noe som skal vare i mange år.

Tips for å holde budsjettet

Før du begynner med oppussingen er det viktig å legge en ordentlig plan. Hvordan skal sluttresultatet bli, hvor lang tid skal du bruke og, ikke minst, hva er budsjettet ditt?

– Mitt beste tips er å legge denne planen sammen med en kunderådgiver i et varehus. Snakker du med en ekspert tidlig i planleggingsfasen kan du spare mye tid og penger. Da får du hjelp til å se på ulike varianter av produktene, og sette opp en liste med alt du vil ha behov for, sier Meier.

Når du vet hva du trenger, er det mye lettere å sette opp et budsjett. Legger du i tillegg til en buffer i budsjetter, vil du slippe overraskelser på veien som kan sende det over kanten.

– Med fleksibelt lån fra Instabank disponerer du pengene som du selv vil i nettbanken. Da kan du ta ut penger til å betale snekkeren, om han skulle bli dyrere enn planlagt, eller til ekstra materialer dersom du skulle trenge det, sier Berg.

Smart finansiering til oppussing

Det finnes en rekke måter å finansiere oppussingen, og noen måter er smartere enn andre.

– Når lånet ditt blir innvilget hos oss, vil pengene stå disponibelt på en konto du kontrollerer. Du står fritt til å disponere pengene slik du ønsker som gir deg god fleksibilitet, sier banksjef Robert Berg.

Fleksibelt lån fra Instabank har en låneramme på 5 000 – 200 000 kroner og en nominell rente fra 7,99 til 19,99 %.

Vil du finansiere oppussing trygt og enkelt? Søk om fleksibelt lån her

Låneeksempel: Effektiv rente 15,29%, 65 000 kr, o/5 år, kostnad: 26 739 kr, totalt: 91 739 kr.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.