Det er flere fordeler med et fleksibelt lån

Når du skal ta opp et lån er det viktig å tenke på hva som passer best for din økonomi. Fleksibilitet i hverdagen setter de aller fleste av oss pris på, også når vi skal låne og betale tilbake det vi har lånt.

Er du blant dem som selv ønsker å avgjøre hvor mye av lånet som skal benyttes til enhver tid, ha valgfriheten til å betale mye i perioder med god likviditet og mindre i perioder med trangere økonomi?

– Hos oss står du fritt til å betale ned lånet i det tempoet du har råd til, med kun et minimumsbeløp i måneden, forklarer banksjef Robert Berg.

Du avgjør selv hvor mye av kreditten du ønsker å bruke

Men hvordan fungerer egentlig et fleksibelt lån? Jo, vi gir vi deg muligheten til å tilpasse nedbetalingen etter økonomien din.

– Etter at et fleksibelt lån med er etablert opprettes din lånekonto hos oss, og du kan selv avgjøre hvor mye som skal benyttes til enhver tid. Du tar rett og slett bare ut det du faktisk trenger, når du trenger det. Resten av lånerammen blir da stående tilgjengelig for deg i nettbanken som en ubenyttet kreditt – på dette beløpet betaler du naturligvis ikke renter, forklarer Berg.

Det belastes altså kun et minimumsbeløp i måneden som inkluderer renter og gebyr og et avdrag som tilsvarer 1,67 % av benyttet kreditt.

Fem fordeler med et fleksibelt lån

Kort oppsummert er dette noen av fordelene med et fleksibelt lån:

  • Du betaler ned det du låner i det tempoet du har råd til – med fleksibel nedbetaling og kun et minimumsbeløp i måneden om du ønsker i de periodene det er litt trangere.
  • Du betaler kun renter på det beløpet du til enhver tid har utestående, og minner derfor mye om en kredittkortløsning. Lånet har likevel vesentlig lavere rente enn et tradisjonelt kredittkort.
  • Du disponerer pengene som du selv vil.
  • Du kan når som helst låne mer innenfor din tildelte låneramme, uten ekstra søknad til banken.

Les mer fra vår bankskole: Syv bankord det er lurt å kjenne til

Låneeksempel: Nominell rente 9,20 %, effektiv rente 10,97 %, 175 000 kr, o/5 år, kostnad: 50 371 kr, totalt: 225 371 kr.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.