Jubilanter tar med storfamilien på ferie

Å dele opplevelser sammen med dem du er mest glad i er kanskje den største gaven du kan gi. Stadig flere velger å feire runde tall med storfamilien – gjerne i utlandet.

Tradisjonelle reisemål som Spania og Hellas velges ofte når besteforeldre inviterer barn, svigerbarn og barnebarn til feiring av runde dager, men Thailand og andre mer eksotiske destinasjoner er også populære når jubilanter byr på opplevelser til de som står seg nærmest.

– Vi opplever at stadig flere velger å markere bursdager og ulike jubileum i utlandet. Jeg tror det har å gjøre med at man får samlet familien på en litt annen måte, man kan nyte opplevelsen sammen og får rett og slett sett hverandre mer enn om man feirer her hjemme, forteller Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i den nordiske reisearrangøren TUI.

Fjord, fjell og by

Enten det er jubilanten selv eller nær familie som inviterer og planlegger sammenkomsten, er det fint å samle gjengen for å vise hva de betyr for deg. For å takke. Gi minner for livet.

– Familiene får et avbrekk fra en hektisk hverdag, man deler positive opplevelser og får en mulighet til å være samlet. Kvalitetstid er viktig i dagens samfunn, og da frister det gjerne å invitere sine nærmeste på en strand under varmende solstråler, sier Aspengren.

Vi drar heller ikke bare til solfylte Spania for å samle gjengen. En helg på høyfjellshotell, minicruise i inn- og utland eller storbyweekend står også på listen over steder å feire bursdager. Tid – sammen med de som betyr mest – er det som gjerne frister.

Les også: Lyst til å pusse opp? Her er årets trender

Reisemålet må passe for alle

Nettopp på grunn av økende interesse for å samle små og store i familien har det blitt mer utfordrende å finne reisemål og overnattingssteder som passer alle aldre og ulike interesser. Derfor har reisebyråer utviklet hotelltilbudet slik at det skal passe for alle. På flere steder finnes det adskilte soner for barn og voksne, flere restaurantmuligheter og så videre.

Låner for å gjennomføre planer

Det at reiser har blitt mye billigere sammenlignet med tidligere er også en faktor til at flere velger å invitere familien og gode venner med på tur. Planleggingen skjer gjerne i god tid – både for å få med flest mulig, og for å ha muligheten til å sette av penger før eventyret. Generelt sett har de fleste av oss god råd, men samtidig som privatøkonomien er sunn er det naturlig å ha gjeld. De fleste har én eller flere typer lån – og da særlig boliglån.

– Kundene våre låner i all hovedsak penger for å refinansiere smålån, til oppussing, objekter som bil, båt og motorsykkel – og for å realisere planer som å samle familien når man har rund dag, sier banksjef i Instabank, Robert Berg.

Har du planer om å feire bursdag sammen med de nærmeste, men mangler siste finansiering? Les mer om lån fra Instabank

Låneeksempel: Effektiv rente 15,29%, 65 000 kr, o/5 år, kostnad: 26 739 kr, totalt: 91 739 kr.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.