Skattemelding 2017 – benytt anledningen til å rydde opp i økonomien

Skattemeldingen for 2017 viser at nesten fire millioner nordmenn får penger tilbake på skatten. Gjennomsnittet til utbetaling er på 12.000 kroner. Samtidig må nesten én million betale 25.000 kroner i snitt i restskatt.

Uansett om du tilhører den «heldige» eller den «uheldige» delen, kan det være en ypperlig anledning til å foreta en skikkelig vårrengjøring i økonomien din.

Kvitt deg med kredittkortgjeld og smålån

Dersom du har kredittkort og smålån, er disse listet under punkt «4.8 Gjeld» i skattemeldingen. Slik gjeld har ofte høy rente, og derfor er dette det første du bør rydde opp i. Det kan du gjøre ved såkalt refinansiering der du samler gjelden og lånene i ett større lån.

Refinansieringen bidrar til at du får bedre rentevilkår på det nye lånet. I tillegg slipper du å betale dyre administrasjonsgebyrer flere steder. Økonomien din blir også langt mer oversiktlig når du bare har ett lån å forholde deg til.

Hos den digitale banken Instabank kan man i mange tilfelle enkelt refinansiere gjeld og smålån til vesentlig lavere rentevilkår enn man har i dag.

– Skattemeldingen gir banker som oss ny informasjon som gjør det mulig å gi et presist og relevant lånetilbud til kundene. Du trenger bare å fylle ut et enkelt skjema online, så kan vi analysere din økonomiske situasjon og gi deg et uforpliktende tilbud umiddelbart, sier banksjef Robert Berg i Instabank.

Her kan du søke om refinansiering hos Instabank

Så mye kan du spare på refinansiering

Et tenkt eksempel viser hvor mye man kan spare på refinansiering hos Instabank:

En forbruker har tre kredittkort med en total gjeld på 150.000 kroner. Renten er på 22 prosent i snitt, og de månedlige gebyrene er på 150 kroner til sammen. Ved å flytte lånene over til Personlån, vil vedkommende spare 13.000 kroner årlig i renter (basert på et eksempel med nominell rente på  13,5 prosent) og gebyrer (40 kroner i måneden).

Trenger du finansiering for å betale restskatten?

For en del av de nesten én million nordmennene som har fått restskatt, kan det være en utfordring å skaffe til veie beløpet som skal innbetales. Staten er en hard kreditor, og restskatten må betales innen fristene for at man skal unngå forsinkelsesrenter og tvangsinnkreving.

Dersom du ikke har nok penger tilgjengelig, kan et alternativ være å søke om et fleksibelt lån hos Instabank.

– Vi har en svært fleksibel produkt der kundene står fritt til å betale i det tempoet som passer dem best med kun et minimumsbeløp i måneden, forteller Berg.

Lynraskt svar på søknaden

Instabank tilbyr lån uten sikkerhet med gunstige rentebetingelser. Hvis du tar opp et lån i 2018, kan du kreve fradrag for etableringsgebyr og andre omkostninger knyttet til opptak av lånet på neste likning. Du kan også kreve fradrag for finansieringsomkostninger i forbindelse med refinansiering av lån for å få lavere rente, også kostnader til takstmann.

– Hvis du søker om lån på instabank.no, vil du få et uforpliktende tilbud umiddelbart. Pengene kommer på konto i god tid før fristen for innbetaling av restskatt, avslutter Berg.

Her kan du søke om lån hos Instabank

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.