Banksjef: Nå er det riktig tidspunkt for å rydde opp i økonomien

Norges Bank varsler 7 renteøkninger i de neste to årene, og priser på varer og tjenester stiger i en takt vi må tilbake til 80 tallet for å finne. Dersom du har dyre lån eller kredittkort er tiden inne for å rydde opp nå!

-Mange vil komme til å få en presset økonomi fremover, eller har det allerede. Dersom man i tillegg betaler på dyr gjeld er det nå man bør rydde opp, for kostnadene vil øke fremover, sier banksjef Robert Berg i Instabank.

Renten på kredittkort er normalt 20%, mens for forbrukslån er det noe lavere. Dersom man betaler på dyr gjeld kan man kutte månedsbeløpet betydelig ved å refinansiere alt til ett lån med en lavere rente.

– Vi hjelper mange kunder med refinansiering hver dag, og felles for disse er at de får kuttet sine månedlige kostnader. Ofte er det betydelige summer på flere tusen kroner i måneden, og mange spør seg selv hvorfor de ikke gjorde dette før, forteller Berg.

Sjekk hvor mye du kan kutte månedskostnadene – send uforpliktende søknad om refinansiering med sikkerhet i bolig hos Instabank

Hvor mye kan man spare?

Total besparelse på å refinansiere dyr gjeld vil variere avhengig av størrelse på gjeld og rente. Det avhenger også hvordan du refinansierer (se eksempler nederst i artikkelen).

– Vi tilbyr å refinansiere i et boliglån for alle som eier bolig. Her får kundene vår laveste rente og vi har gode muligheter for å tilpasse løsningen til kundens behov. Dette lånet har gitt kundene våre store besparelser og en mye romsligere hverdagsøkonomi, forteller Berg.

Han legger også til at en del av kundene bruker dette lånet til å refinansiere dyre boliglån som mange kunder har tatt i forbindelse med opprydding av økonomien tilbake i tid.
– Dette er kunder som typisk hadde økonomiske utfordringer på et tidspunkt og fikk ryddet opp til betingelser som kanskje ikke er av de beste i dagens marked. Dersom man har et dyrt boliglån er sjansen god for at det kan refinansieres til bedre betingelser i Instabank.

Avslutningsvis vil Berg gi følgende råd til alle som har dyr gjeld eller en presset økonomi.
– Rydd opp nå, ikke vent. Pengene du sparer hver måned kan du sette til side og bruke som buffer eller til raskere nedbetaling av lånet.

Det er helt uforpliktende å søke om lån med sikkerhet i bolig hos Instabank. Send søknad her og sjekk om du kan få lavere kostnader ved refinansiering.

Tabell som illustrerer besparelse ved refinansiering.

Beregningen er gjort ut fra at halvparten av gjelden er kredittkort til 20% rente med 35 i termingebyr, mens den andre halvparten er lån med 12% rente over 7 år, termingebyr 35 kr og etableringsgebyr 1200 kr.
Nytt lån med sikkerhet i bolig hos Instabank er beregnet med nom. rente på 5,70%, etableringsgebyr på 3,25% av lånet og et termingebyr på 50 kroner, og nedbetales over 7 år.

Søk om lån med med sikkerhet med rente fra 3,99 %

Låneeksempel:
Nom.rente 5,7%. Eff.rente 6,32%, 800.000, o/24 år, kostnad: 732.049, Totalt: 1.532.049

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.