Her sparer du mest på å bruke kredittkort

Handler du ofte på salg eller på nett? Da kan det være lurt å droppe det vanlige bankkortet. Med riktig kredittkort kan du nemlig både sikre deg mot svindel og spare mangfoldige tusenlapper.

Tidligere undersøkelser utført av Finansportalen viser at over 90 prosent av alle norske kredittkort har en effektiv rente på over 25 prosent når gjelden er på 20 000 kroner. Pleier du å betale ned kredittkortregningen over tid, kan det med andre ord bli dyrt å velge feil kredittkort. Heldigvis finnes det mer lønnsomme alternativer.

Det finnes nemlig mange situasjoner der kredittkortet kan gjøre den endelige regningen adskillig mye penere enn det et vanlig bankkort klarer. Bruker du et kort med lavere rente, er det ofte både tryggere og mer lønnsomt å velge kreditt i kassa – selv om du skulle bruke litt tid på å betale ned regningen.

Søk om kredittkort med en av markedets laveste renter her

Spar enda mer under salget
Black Friday, januarsalg og andre tidsbegrensede tilbud er klassiske situasjoner der kredittkortet kan komme godt med. Har du spart til noe i lengre tid, er det ofte lurt å undersøke om varen kan dukke opp på salg i nær framtid. Med et kredittkort som Instapay Mastercard med kun 14,9 prosent rente, vil du kunne spare masse på å benytte deg av tilbudet til tross for at du ikke kan betale regningen helt umiddelbart.

Er salgsvaren for eksempel satt ned fra 60 000 til 30 000 kroner, og du betaler ned kjøpet over 24 måneder med en rente på 14,9 prosent, vil den totale prisen bli 35 836 kroner. Da sparer du 24 164 kroner på å handle når det er tilbud selv om du ikke har oppsparte midler tilgjengelig på tidspunktet. Bruker du et vanlig kredittkort med en rente på 21,99 prosent, vil varen totalt koste deg 37 955 kroner. Da har du også spart ved å handle på salg, men 2 119 kroner mindre enn med Instapay.

Et kredittkort med lav rente gir deg med andre ord friheten til å handle akkurat når det er mest lønnsomt for deg, og kan i tillegg hjelpe deg med å spare tusenlapper.

Få ting gjort når du har muligheten
Med et kredittkort som Instapay Mastercard har du også muligheten til å betale med én gang dersom det skulle oppstå uforutsette utgifter i forbindelse med for eksempel bilen eller boligen. Dette vil også kunne gi deg mulighet til å få andre ting gjort samtidig.

La oss for eksempel si at det oppstår en vannlekkasje på badet ditt. Når du likevel må leie inn håndverkere for å fikse skaden, vil det å ha en økonomisk reserve i bakhånd gjøre det mulig å få på plass en ny baderomsinnredning og fikse et par småproblemer i samme slengen. Med et kredittkort med lav rente kan du med andre ord både få ting gjort med én gang, samle og redusere utgifter – og kanskje samtidig benytte anledningen til å heve taksten på boligen.

Les mer om Instapay Mastercard her

Unngå tap når uhellet først oppstår
En annen viktig årsak til at det noen ganger kan være lurt å bruke kredittkortet når du handler, er at det gir deg en ekstra trygghet. Blir du utsatt for svindel eller kjøper en vare eller tjeneste som inneholder mangler, kan du nemlig få tilbake pengene dine selv om selgeren ikke vil innfri kravet ditt. Dette krever selvfølgelig da at du har betalt med kreditt.

Billigere for deg som betaler regningen over tid
En viktig forskjell mellom Instapay Mastercard og tradisjonelle kredittkort, er at rentene regnes fra kjøpstidspunktet – du har altså ikke en rentefri periode i starten. Hvis du vanligvis betaler ned hele kredittkortregningen din den første måneden, er kanskje ikke Instapay Mastercard det beste valget for deg. Pleier du derimot å betale ned kredittkortregningen din over litt tid, har du mye å vinne på en lavere rente og kan spare mye på å bytte til Instapay Mastercard.

Fordeler med Instapay Mastercard:

-Det smarteste kortet for deg som betaler ned over litt tid
-Kutt unødvendige rentekostnader med en av markedets laveste renter
-Få opptil 100 000 kr i kreditt
-Søk på nett og få svar umiddelbart
-Få full oversikt over transaksjoner på instabank.no
-Bruk i alle minibanker og utsalgssteder som tar Mastercard – over hele verden
-Få eksklusive tilbud og rabatter når du betaler
-Få hjelp når du trenger det, via telefon eller e-post

Søk om et uforpliktende tilbud på Instapay Mastercard her

Låneeksempel: nom. rente 14,9 %, eff. rente 18,13 %, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 194 kr, totalt: 49 194 kr

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.