Ta Instabanks “HVEM ER DU” test

Vi i Instabank har laget en kort og morsom online test som lar deg finne ut hvilken økonomiske type du er! Testen er basert på en mengde statistikk og data om nordmenn fra hele vårt vidstrakte land. Ta testen idag og finn ut hvilken økonomiske type du er!

Under kan du lese mer om de fem økonomiske kategoriene fra testen.

Hva om jeg ikke kjenner meg igjen i kategorien?

Dersom du ikke kjenner deg igjen i den kategorien du havner i så er det ikke så rart siden det finnes flere enn fem livsstiler i Norge. Testen er basert på sannsynlighet, og vi håper du tilgir oss hvis vi ikke har truffet blink!

Les mer om de fem kategoriene:

Urban og lovende 

Du bor i byen eller i umiddelbar nærhet av den, har stort potensiale og drikker kaffe på sjapper som vi andre ikke har hørt om enda. Selv om inntekten din enda ikke er helt på topp, så bruker du stort sett de pengene du har. Livet er nå, og det skal nytes på café, på konsert, på vinbar eller på et par nye og trendy sko. Formue og sparing er nok lurt å tenke på, men det ordner seg nok for snille jenter og gutter.

Du er student eller litt uti 20- og 30-årene og har ikke slått deg helt til ro enda. Du bor i en mindre leilighet i en bygård eller blokk sentralt i byen. Delings-økonomien er på full fart inn i hverdagen din. Bil er det ikke verdt å bruke penger på, bil er uansett ikke bra for miljøet, og kollektivtransport funker fint.

Du er alltid oppdatert på nye trender og teknologi – du fungerer nok ikke lenge uten sosiale medier og apper som forenkler hverdagen din.
Du har eller jobber med å få høy utdannelse, og du kan mye om mye. Mange i denne gruppen har også multikulturell bakgrunn. Du er en av dem som skal ta over landet vårt en dag, og gruppn er svært variert når det kommer til interesser, meninger og etnisitet. Likevel så kjennetegnes dere unge, lovende av å være innovativ, målbevisst, villig til å ta risiko og til å satse på deg selv.

Hverdagshelten

Du er Mamma eller Pappa med stor M og stor P. Barna er stort sett i fokus, enten de er tenåringer eller mindre småtasser. Etterhvert som årene går så har økonomien din blitt bedre og bedre, og inntektene strekker til det du ønsker deg og ofte litt til.

Formuen er kanskje ikke alltid den høyeste, men du bor som oftest i enebolig eller rekkehus utenfor de store byene eller i mindre byer, og kjører en veldig alright bil. For bil er viktig. L-skiltet blir hyppig brukt på vei til og fra treninger med tenåringene, for det er viktig å bli en god sjåfør og gå ut i voksenlivet med lappen.

Barnas fritidsaktiviteter styrer det meste av fritiden din – familien er viktigst, og betyr alt. Tidsklemma er utfordrende, men likevel ingen sak for deg. Treningskamper, turer med hunden, timeplaner, nister og tacofredag sjongleres med perfeksjon og for det meste med godt humør.

Og samtidig så er det overskudd til å ta i et tak på jobb, enten om du er offentlig ansatt eller fagutdannet. Du er et omsorgsmenneske, og en virkelig hverdagshelt. Men det er alltid godt når ferien kommer, da skal hele gjengen på tur – gjerne et sted hvor barna koser seg. Mamma og pappa er fornøyde bare vi får sitte og slappe av under en parasoll.

Ambisiøs og ressurssterk 

Du og familien din er ressurssterk, bor i en større enebolig eller tomannsbolig i nærheten av de store byene, og har høy inntekt. Formuen og villigheten til å ta risiko varierer i denne gruppen, men du er generelt et menneske som klarer deg godt og som har mulighet til å realisere deg selv.

Med god utdannelse, godt betalt jobb i det private næringslivet og stabile relasjoner i livet, så smiler verden og fremtiden til deg. Barna er aktive, både på skolen og på fritiden – men er også vant til å være med foreldrene på nye opplevelser: det være seg mat, reiser over hele verden eller andre aktiviteter. Du liker å prøve noe nytt og spennende, og det riktige utstyret er selvfølgelig alltid på plass. Ofte er fritidsaktivitetene vel så mye på foreldrenes premisser som barnas.

En ambisiøs og innovativ gruppe – du er ofte en leder, både på jobb og i privatlivet. Du liker å shoppe, du følger med på nye trender og er opptatt av å være med på å skape trender – gjøre noe nytt som mange andre ikke gjør eller har tenkt på. Du jager også ofte etter et neste nivå, enten det er på jobb eller privat – ting kan alltid bli litt bedre eller forbedres.

Du er også opptatt av hjemmet, pusser opp og fornyer stadig – enten det er et nytt kjøkken, påbygging på huset eller om det er å seile over Atlanteren. Du får til det du vil, så lenge du jobber hardt og setter deg mål!

Naturlig, tøff og jovial

Du er en av dem som lever livets glade dager langt borte fra bystøy, karrierejag og presset på å fremstå perfekt. Du er mer “nedpå” – det som er viktig for deg er å leve livet, være sosial, bruke naturen og ressursene rundt deg, ta vare på familien – også være litt handy.

Det er viktig å kunne ta i et tak, fikse ting – rett og slett ordne ting selv, dette gjelder også mat og håndverk. Plukke bær og lage syltetøy, gå på jakt og fiske ørret, reparere den bremseskiva på bilen – og strikke en fin ullgenser, du trenger ikke kjøpe en på en overpriset butikk når du kan lage en like fin selv. Du er ikke så opptatt av hva som er trendy, det som har fungert til nå, funker fortsatt fint.

Inntekten din er nok ikke blant de høyeste, men det er helt greit – for forbruket er også lavere enn hos mange andre nordmenn. Selvfølgelig går du på butikken som alle andre – men noe kan du også fint ordne selv. Norge er jo også et flott land for en ferietur, og tar du med familien på campingtur, så kan du kanskje kjøre innom de bekjente som bor i byen og slå av en hyggelig prat – kanskje spise på en overpriset restaurant som serverer alt for lite mat.

Nei, disse andre byfolka får gjøre som de vil. Men de må huske å ta hensyn når de drar på hytta og feriene sine med firhjulstrekkene som de ikke trenger. For i tettstedene og bygdene rundt om i landet fungerer ting annerledes, vi klarer oss uten den unødvendige luksusen de streber etter i byen. Det er andre ting som er viktigere i livet. Selv om bil er viktig da, selvfølgelig.

Livsnyter 

Du er av dem som virkelig nyter livets glade dager. Barna er voksne, formuen har krøpet oppover og de faste kostnadene er ikke like høye som de en gang var. Selv om inntekten etterhvert kanskje blir mindre i form av pensjon, så liker du å bruke pengene du har – du er ulik foreldregenerasjonen din på den måten.

Du liker å reise, enten om det er i Norge eller utenlands, og gjerne med hele storfamilien – du er også ofte engasjert i ditt lokalmiljø, og menneskene som bor der. Mange livsnytere har valgt å selge eneboligen til fordel for en mindre leilighet eller flermannsbolig.

Du bor enten i et relativt urbant strøk, eller i en mindre by rundt om i landet. Det er variasjoner blant livsnyterne når det gjelder tradisjonelle verdier, villigheten til å ta risiko, og om hvorvidt du er åpen for nye impulser. Uansett så er livsnyterne flinke til å bruke tid på det de har lyst til, samt sette pris på livet, familie og venner.

Du er med i gjengen som har “bygget landet” – og du fortjener å endelig kunne tenke litt på deg selv.

Har du ikke tatt testen enda? Ta den her nå!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.